NRK-profil feller knallhard dom:

Slaktes: - Rett og slett dårlig

Stina Nilsson (29) får det ikke til å stemme i verdenscupen. NRK-ekspert er overrasket over at hun fortsatt får sjansen.

SLITER: Stina Nilsson får det ikke til å stemme i verdenscupen. Foto: NTB
SLITER: Stina Nilsson får det ikke til å stemme i verdenscupen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

42, 49, 35, 35, 33, 53, 58, 64.

Tallene over viser plasseringene til Stina Nilsson i verdenscupen denne sesongen. Svensken overrasket mange da hun i 2020 valgte å gi seg som langrennsløper for å satse som skiskytter, og under torsdagens sprint i Pokljuka var nok Nilsson ute etter å få gode svar en drøy måned før VM i Oberhof.

De gode svarene uteble. Med fem bom totalt, fire av dem på den stående skytingen, endte Nilsson på 64.- plass.

- Rett og slett dårlig

Da NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith under TV-sendingen påpekte at Nilsson fortsatt fikk tillit på det svenske laget, uttrykte NRKs Ola Lunde sin skepsis.

NY SATSING: På Instagram forklarer Stina Nilsson om hvorfor hun går fra å være langrennsløper til å bli skiskytter. Vis mer

- Det må jeg si overrasker meg, sa Lunde.

Lunde fortsatte sitt resonnement med å fortelle at Nilsson er over minuttet bak i snitt på de tre sprintrennene som ble gått før jul.

- Det er rett og slett et dårlig nivå, mente NRK-eksperten.

Usikker på VM

Etter sprinten kunne Nilsson avsløre at hun egentlig ikke skulle gå verdenscuprenn i Pokljuka. Men da Hanna Öberg kastet inn håndkleet på grunn av sykdom, fikk Nilsson muligheten.

Sveriges landslagstrener Johannes Lukas vil ikke ta ut noen tropp til VM ennå, men sier til NRK at ikke alt har gått etter planen for den svenske jenta.

DEN GANG DA: Stina Nilsson kunne juble for VM-sølv i Seefeld. Her sammen med gullvinner Maiken Caspersen Falla og bronsevinner Mari Eide. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DEN GANG DA: Stina Nilsson kunne juble for VM-sølv i Seefeld. Her sammen med gullvinner Maiken Caspersen Falla og bronsevinner Mari Eide. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det har ikke vært helt som vi hadde tenkt oss og ikke som hun hadde forventet selv, men det er veldig vanskelig og høyt nivå her, sier Lukas til NRK.

Nilsson selv vil ikke snakke altfor mye om VM på dette tidspunktet på sesongen.

- Vi har et så sterkt lag, så akkurat nå vil jeg bare finne den gode følelsen. I dag er det mye ta med seg, sa hun til Expressen etter sprinten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer