Slaktes - sendte melding

Fotballekspert Jamie Carragher mener Cristiano Ronaldo (37) klamrer seg til glorien fra fortida: - Han opptrer som om han er større enn Manchester United, sier han. Selv sendte Ronaldo ut en tydelig melding lørdag kveld.

SKAPER URO: Cristiano Ronaldo. Foto: NTB
SKAPER URO: Cristiano Ronaldo. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United – Brighton, klokka 15.00 søndag

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United tar imot Brighton klokka 15.00 på Old Trafford søndag.

Det store spørsmålet er: Spiller Ronaldo? Selv skrev han på Instagram story lørdag kveld: «Ready.»

Dette må tolkes som at han ikke vil slå seg til ro med å sitte på benken. Setter han press på trener Erik ten Hag - eller har han fått lovnader om å spille?

Svaret får vi når lagoppstillingene kommer en time før kampstart.

KLART BUDSKAP: Cristiano Ronaldo melder på Instagram story at han er «ready» - klar - til å spille.
KLART BUDSKAP: Cristiano Ronaldo melder på Instagram story at han er «ready» - klar - til å spille. Vis mer

Ronaldos utspill til sine 473 millioner følgere på Instagram skapte overskrifter i England i natt. I mellomtida raser debatten.

I en svært kritisk artikkel i papirutgaven til The Daily Telegraph mener fotballekspert på Sky Sports, Jamie Carragher, at klubben må kvitte seg med den aldrende kolossen.

- Superstjerna må bli sendt ut døra av United, sier Carragher. Han viser til et sitat i biografien til Sir Alex Ferguson:

«I det øyeblikket en Manchester United-spiller tror han er større enn manageren, må han gå.»

EKSPERT PÅ SKY SPORTS: Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher. Foto: NTB
EKSPERT PÅ SKY SPORTS: Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher. Foto: NTB Vis mer

Hva som er sannheten i den betente situasjonen er det bare aktørene som vet. Men det synes klart at Ronaldo vil bort fra United.

Hovedårsaken skal være at han ønsker å spille i Champions League. Klubben vil offisielt ikke selge. Og det er heller ikke sånn at beilerne står i kø.

Det er liten tvil om at portugiseren fortsatt holder høye standarder. Men måten han kommer inn og endrer dynamikken i en gruppe på, virker totalt sett skadelig, lyder omkvedet.

At han og flere spillere forlot Old Trafford før treningskampen mot Rayo Vallecano var slutt sist helg, bidrar til å svekke autoriteten til Erik ten Hag.

- Å beholde Ronaldo vil være å forlenge et problem og det som har utviklet seg til en uønsket såpeopera. Siden han kom tilbake til United er han blitt behandlet, og har oppført seg, som om han er viktigere enn treneren og større enn klubben. Det er ødeleggende og kaster skygger over de første månedene av regimet til ten Hag, mener Carragher.

I AKSJON: Cristiano Ronaldo spilte 45 minutter mot Rayo Vallecano søndag. Ti minutter før slutt ble han observert på vei til parkeringsplassen utenfor Old Trafford. Foto: NTB
I AKSJON: Cristiano Ronaldo spilte 45 minutter mot Rayo Vallecano søndag. Ti minutter før slutt ble han observert på vei til parkeringsplassen utenfor Old Trafford. Foto: NTB Vis mer

Ingen eksperter i England nøler med å hylle Ronaldo for hva han har gjort i karrieren. Men omkvedet er at glansdagene er over og at han ser begynnelsen på slutten. Klubber er ikke i nærheten av å jakte på ham, slik de gjorde for 5-10 år siden.

- Manchester United tenker at de lar ham vinne hvis de aksepterer at han blir solgt. Det er feil. Den beste måten for ten Hag til å se inn i framtida på, er å kvitte seg med superstjerna som klamrer seg til glorien fra fortida, sier Carragher.

Samtidig har det oppstått en utfordring før oppgjøret i ettermiddag. Anthony Martial er skadet. Det betyr at Ronaldo er den eneste reine spissen tilgjengelig. Med bare 45 minutters spill i sesongoppkjøringen, skal det godt gjøres at ten Hag starter med ham.

Men Ronaldo melder seg nå klar.

BBC-EKSPERT: Alan Shearer. Foto: NTB
BBC-EKSPERT: Alan Shearer. Foto: NTB Vis mer

BBC-ekspert Alan Shearer sier:

- Situasjonen har utviklet seg til å bli et kaos. Det hjelper ikke ten Hag at det konstant blir stilt spørsmål ved framtida til Ronaldo.

Den nederlandske treneren omtalte forsvinningsnummeret fra Old Trafford sist helg som «uakseptabelt». På pressekonferansen fredag virket han noe mykere, nærmest som om han ba om godt vær.

- Fokuset er på Ronaldo, men dette gjaldt flere spillere. Gjør researchen deres, sa han til journalistene.

SE TV: Cristiano Ronaldo ble avslørt i spillerbussen etter Portugals landskamp mot Irland. Vis mer

- Ronaldo er fortsatt en del av planene mine for sesongen, forteller ten Hag.

På spørsmål om hvordan han har vært på trening, svarer Old Traffords nye toppmann:

- Jeg er veldig fornøyd med hele laget. Vi jobber hardt. Det er en god kultur. Cristiano jobber hardt.

Før kampen i ettermiddag er det annonsert nye protester mot eierfamilien Glazer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer