Slaktes: - Ubegripelig

Donald Trump høster sterk kritikk - igjen.

REFSES: Donald Trump er i hardt vært nok en gang. Foto: Justin Sullivan / AFP / NTB
REFSES: Donald Trump er i hardt vært nok en gang. Foto: Justin Sullivan / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Den profesjonelle golfverdenen er inne i en meget opprivende splittelse.

På den ene sida står heder, ære og tradisjon. På den andre sida finnes voldsomme pengesummer og et land kjent for å bryte menneskerettigheter.

Det er i hvert fall slik mange vil beskrive den pågående konflikten mellom den veletablerte PGA-touren og den ferske, saudi-finansierte LIV-touren.

Nå har også USAs tidligere president Donald Trump surret seg inn i konflikten. Trumps golfbaner skal nemlig være vertskap for to LIV-turneringer de kommende månedene.

Det skaper reaksjoner.

VERT: Trump National Golf Club Doral i Miami skal være vert for LIVs storslåtte sesongavslutning. Foto: Michele Eve Sandberg / AFP / NTB
VERT: Trump National Golf Club Doral i Miami skal være vert for LIVs storslåtte sesongavslutning. Foto: Michele Eve Sandberg / AFP / NTB Vis mer

- Ubegripelig

En gruppe etterlatte etter terrorangrepene 11. september 2001 har skrevet et felles brev til den tidligere presidenten. I brevet uttrykker gruppa, 9/11 Justice, at de er skuffet over Trumps avgjørelse.

- Vi kan ikke forstå hvordan du kunne ta imot penger fra den saudiarabiske golfligaen for å la dem spille på banen din, skriver de i brevet, ifølge NY Times.

Trumps golfklubb i New Jersey, Trump National Golf Club Bedminster, tar imot LIV så tidlig som 27. juli, før Trump National Golf Club Doral i Miami blir arena for sesongavslutningen i slutten av oktober.

LANGER UT: Tideligere president Donald Trump langer ut mot president Joe Biden under valgkampen. Vis mer

Brevet fortsetter:

- Det er ubegripelig at en tidligere amerikansk president setter våre kjære til side for økonomisk gevinst. Vi håper du vil revurdere ditt forretningsforhold til den saudiarabiske golfligaen, og at du vil møte oss.

9/11 Justice peker på at Trump selv har lagt skylda for 11. september på Saudi-Arabia.

- Hvem sprengte World Trade Center? Det var ikke Irak. Det var Saudi-Arabia. De fleste av dem kom fra Saudi-Arabia, sa Trump til Fox News i februar 2016.

BYTTET: Golfprofilen Dustin Johnson er en av mange som har valgt å skifte til den saudifinansierte LIV-touren. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB
BYTTET: Golfprofilen Dustin Johnson er en av mange som har valgt å skifte til den saudifinansierte LIV-touren. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Vis mer

Hardt ut

I mai gikk Trump hardt ut mot PGA-touren.

På sitt eget sosiale medium, Truth Social, kritiserte han ledelsen, samtidig som han hyllet LIV, ifølge nettstedet Golf.com

- PGA-touren har utnyttet spillere i mange år, og spillerne er ikke fornøyde. PGA har skattefritak, tjener en formue og betaler toppsjefer mye mer enn noen av de talentfulle spillerne, skrev han og fortsatte:

- LIV kan endre det. Finansiert av Saudi-Arabia vil ubegrensede penger bli gjort tilgjengelig for spillere og veldedighet. Samtidig vil PGA, på grunn av konkurransen, måtte betale mer.

Avslutningsvis oppfordret han profesjonelle golfere til å ta bytte over til LIV, noe en rekke store golfprofiler allerede har gjort.

Tidligere verdensener Dustin Johnson er blant de som har meldt overgang. Det har også major-vinnerne Phil Mickelson, Bryson DeChambeau og Brooks Koepka gjort. Norske Viktor Hovland har så langt nektet å gjøre det samme.

NEKTER: Rory McIlroy (t.v) og Viktor Hovland (t.h) velger fortsatt å bli i PGA-touren enn så lenge. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB
NEKTER: Rory McIlroy (t.v) og Viktor Hovland (t.h) velger fortsatt å bli i PGA-touren enn så lenge. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB Vis mer

24-åringen bekreftet tidligere i måneden at han hadde avslått et tilbud fra LIV Golf i fjor.

- Det er ganske uaktuelt å spille turneringer der du ikke får verdensrankingpoeng, sa Hovland til NTB.

Inntil videre kan man ikke tjene rankingpoeng gjennom spill på LIV-touren, som seinest sist uke krevde å få formell anerkjennelse på OWGR-rankingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer