Slaktes

MANCHESTER (Dagbladet): Fire dager etter at de samme spillerne ble rost opp i skyene, gikk engelsk presse i går til frontalangrep mot landets fotballhelter etter 2- 2 mot Makedonia onsdag. Hardest medfart fikk keeper David Seaman (39).

- Han nærmer seg 40, ryggen er krumbøyd, knærne vakler og øynene svikter. Det finnes ingen unnskyldning for å slippe inn et slikt mål, skriver The Sun om corneren som gikk direkte i mål bak en upresset landslagskeeper.

Tabben var Seamans fjerde på like mange måneder. Ronaldinho, Gianfranco Zola, Gareth Farrelly og - på onsdag - Artim Sakiri har alle avslørt 39-åringens store svakhet: Han kan ikke lenger hoppe.

For en profesjonell fotballspiller er det få ting som er verre enn å bli latterliggjort av sine egne, men mot Makedonia ble Seaman møtt med høylytte, ironisk tilrop hver gang han klarte å holde ballen i fast grep. Spilleren som tidligere er omtalt både som «Safe Hand» og «Saveman» fortjener utvilsomt bedre.

- Som et eiketre

Daily Star ber landslagssjef Sven Göran Eriksson om å spare Seaman for flere ydmykelser.

- Han sto plantet som et gammelt eiketre. Noen bør dytte ham over ende for godt før serien av tabber visker ut alle de gode minnene vi har av ham gjennom tretten sesonger, skriver avisas kommentator - uten å bli hørt av Svennis.

- Tabber skjer i fotball, det er en del av spillet. David Seaman har ikke mistet plassen, sier Eriksson, som selv fikk sitt svenske pass påskrevet i overskrifter som «Sven's men so Sea sick» og «No hiding place for you, Sven».

«Verre enn elendig»

- Dette var verre enn elendig, verre enn pinlig, og uten sammenlikning den mest ydmykende kampen det engelske landslaget har spilt siden de tapte for USA i VM i 1950, skriver Daily Mirror.

Kritikken kommer bare fire dager etter at de samme avisene roste både svensken og spillerne hans for å vise en stå-på-vilje av en helt annen verden enn tidligere årganger av det engelske landslaget. Skal vi tro Daily Mirror var den kampen nå bare et blaff.

- Eriksson trodde problemene hans var over med boka til Ulrika Jonsson, men skal vi dømme etter kampen mot Makedonia, har de så vidt startet, skriver avisa.

KRUMBØYD: «Han nærmer seg 40, ryggen er krumbøyd, knærne vakler og øynene svikter,» sier avisa The Sun om keeper David Seaman.