Slaktet av Northug. Vi gir ham én sjanse til

VM-Fantaski er klar for tredje konkurranse. I lagsprinten er det mange jokere.

IKKE IMPONERT: Petter Northug likte ikke det han så, men vi er villige til å gi Viktor Thorn en ny sjanse. Foto: NTB Scanpix
IKKE IMPONERT: Petter Northug likte ikke det han så, men vi er villige til å gi Viktor Thorn en ny sjanse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SEEFELD / OSLO (Dagbladet): Søndag er det klart for teamsprint i VM. Det er en ny øvelse i Fantaski-sammenheng, men vi løser den på samme måte som andre verdenscuprenn.

Hvis Norge vinner på kvinnesiden, og du har de to norske jentene på laget, så får du 100 + 100 poeng. Altså 200 totalt.

Det er noen kupp ute og rusler, og vi starter med en svensk joker. Så får du velge om du stoler på Petter Northug eller Dagbladet.


Viktor Thorn (Fantaskipris: 3.5)

Den svenske 22-åringen ble regelrett slaktet av Petter Northug under torsdagens sprint. Svensken har et voldsomt rykk og taktomslag, men på VM-sprinten brant han kruttet altfor tidlig i semifinalen.

- Vi snakket om taktikk i stad, og det her er så håpløst. Det her skal du ikke gjøre. Hadde jeg vært treneren hans hadde jeg sendt ham hjem på første fly. Det er helt idiotisk. Når du har det rykket og bruker det opp i den første bakken der, sa Northug til Camp Seefeld før han ristet på hodet.

Vi er likevel villig til å Thorn en sjanse til. Riktignok først og fremst på grunn av prisen. Den alene gjør at du kan frigjøre plass en superstjerne til, og Thorn har en god spurt. Det hører riktignok med til historien at han går sammen med Calle Halfvarsson.

Francesco De Fabiani (Fantaskipris 7.5)

Den italienske sluggeren valgte å stå over lørdagens Skiathlon for å spare krefter til lagsprinten. Med seg på laget har han en av verdens beste sprintere: Federico Pellegrino.

Det er en farlig duo som kan utfordre hvem som helst. Og til den prisen så må italienerne med.

Afterski #4: For en dag i Seefeld! To gull, irritert russer og mye mer snacks. Se den fjerde utgaven av Dagbladets eget ski-VM-program nå. Programleder: Øyvind Godø. Foto/redigering: Kristoffer Løkås. Vis mer

Emil Iversen (Fantaskipris: 12.5)

Iversen startet lørdagen med en drøm om medalje, men det endte med en søndagstur sammen med rekkekamerat Johannes Høsflot Klæbo. De hang ikke med på den klassiske delen, og kunne spare krefter. De trenger de til søndagens lagsprint. Norge er favoritter, så har du råd til begge to - bør de med.

Alexandr Bolsjunov (Fantaskipris 19)

Sjur Røthe skal være glad for at oppløpet var akkurat så langt som det var i går. Bolsjunov hadde større fart (ikke at det hjelper), og han kommer til å gå tøft ut i morgendagens lagsprint. Går sammen med Gleb Retivykh, som også er aktuell.

IRRITERT: Alexander Bolsjunov følte han måtte gjøre jobben alene og var irritert på Martin Johnsrud Sundby og de andre norske løperne etter å ha tapt spurten mot Sjur Røthe. Video: Kristoffer Løkås/Dagbladet. Reporter: Øyvind Godø. Vis mer

Stina Nilsson (Fantaskipris: 19)

Den svenske sprinteksperten har slitt i oppkjøringen, men tok sølv på sprint. Får med seg Maja Dahlqvist, og kanskje den aller største favoritten til seier. Blir et rotterace med Norge og USA.

Maiken Caspersen Falla (Fantaskipris: 15)

Hun er verdensmester og har med seg Ingvild Flugstad Østberg (16.5) på laget. Det kan være en dødelig duo i søndagens renn.

Norge bør være på pallen og kan vinne konkurransen. Revansjelystne etter OL-lagsprinten.

TOK GULL: Sjur Røthe tok sitt første VM-gull i det som ble en tremilsthriller i Seefeld. Det etter noen kompliserte år der han blant annet fikk diagnosen revmatisme. Det ble ekstra emosjonelt for landslagstreneren. Video: Kristoffer Løkås. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Natalja Neprjajeva (Fantaskipris: 11)

Den russiske jenta virker å være i god form. Hang godt med på 15 kilometerne lørdag, og har levert godt i både sprint og lengre distanser i år. Lagvenninne Julija Belorukova er også best i klassisk, så dette kan bli russisk medalje.

Victoria Carl (Fantaskipris: 4)

En billig luring på jentesiden. Ble nummer fem på sprinten, og går mest sannsynlig sammen med Sandra Ringwald, som vant sprinten før VM.

Et lag som kan kjempe i toppen, og Carls pris er fristende.

Andre navn som er verdt å tenke på er det finske herrelaget med Iivo Niskanen og Ristomatti Hakola. Sistnevnte har dessverre ikke vært i så god form i år, så vi er skeptiske. Det samme gjelder Jessica Diggins. Hun har med seg Sadie Bjornsen, men vi tror ikke USA gjentar OL-bragden.

Torsdag

21. februar

Kl 12.00 Prolog sprint: Sprint fristil kvinner og herrer
Kl 14.00 Finaler: Sprint fristil kvinner og herrer

Fredag

22. februar

Kl 10.30 Hopp storbakke: Kombinert (HS120 i Innsbruck)
Kl 16.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Lørdag

23. februar

Kl 11.00 15 kilometer skibytte: Kvinner
Kl 12.30 30 kilometer skibytte: Herrer
Kl 14.30 Hopp Storbakke: Herrer

Søndag

24. februar

Kl 09.15 Semifinaler lagsprint: Langrenn kvinner og herrer
Kl 10.30 Hopp lagsprint: Kombinert
Kl 11.30 Finaler lagsprint: Sprint fristil langrenn kvinner og herrer
Kl 13.30 Lagsprint kombinert 2 x 7,5 kilometer langrenn
Kl 14.45 Lagkonkurranse hopp: I Innsbruck

Tirsdag

26. februar

Kl 13.30 10 kilometer klassisk: Kvinner
Kl 16.00 Kvalifisering hopp: Kvinner

Onsdag

27. februar

Kl 14.00 15 kilometer klassisk: Herrer
Kl 16.15 Hopp: Kvinner

Torsdag

28. februar

Kl 11.00 Hopp normalbakke: Kombinert
Kl 13.00 Stafett langrenn: Kvinner, 4x5 kilometer
Kl 15.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Fredag

1. mars

Kl 13.15 Stafett langrenn Herrer, 4x10 kilometer
Kl 16.00 Hopp Herrer, normalbakke

Lørdag

2. mars

Kl 11.00 Lagkonkurranse kombinert: Hopp normalbakke
Kl 12.15 30 kilometer: Kvinner, fristil
Kl 14.45 Lagkonkurranse kombinert: Langrenn, 4x5 kilometer
Kl 16.00 Mixed lagkonkurranse hopp: normalbakke

Søndag

3. mars

Kl 13.00 50 kilometer: Herrer, fristil

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer