- Slaktet av sir Alex

Ole Gunnar Solskjær (48) forlanger «fair play» av spillerne sine. Før kampen mot Granada i dag forteller han en historie der han selv gikk over streken. Resultat: Refs på kontoret til sir Alex Ferguson (79).

HUDFLETTET: Ole Gunnar Solskjær forteller om da han trodde han gjorde laget en tjeneste, men endte opp med å få en enorm skyllebøtte av sir Alex Ferguson. Video: Rødt Kort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Granada, kl. 21.00

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tar imot Granada i kvartfinalen i Europa League torsdag kveld. United leder 2-0 over spanjolene etter første kamp og bør gå videre.

På en pressekonferanse i går kom en journalist inn på «fair play». Temaet ble aktualisert da Manchester United møtte Tottenham søndag. Son Heung-min gikk i bakken etter å ha fått en lett berøring i ansiktet av Scott McTominay.

Resultat: United fikk annullert en scoring. Son så ut som et offer for en pistolkule, men var i virkeligheten «en god» skuespiller.

GIKK I BAKKEN: Son Heung-min (til høyre) filmet seg til en annullert scoring mot Manchester United søndag. Foto: NTB
GIKK I BAKKEN: Son Heung-min (til høyre) filmet seg til en annullert scoring mot Manchester United søndag. Foto: NTB Vis mer

Solskjær understreker at han oppfordrer spillerne sine til «fair play».

- Alle managere har sine verdier. Da jeg selv ble utvist mot Newcastle for mange år siden, følte jeg at jeg gjorde det riktige for laget og klubben. Men sir Alex slaktet meg etter kampen. Han ba meg komme inn på kontoret og sa: «Vi vinner ikke på denne måten i Manchester United.» Siden har jeg levd opp til utsagnet.

Kampen Solskjær sikter til ble spilt i 1998. United kjempet med Arsenal om tittelen - og hvert poeng telte.

Newcastle-kampen var i ferd med å gå mot uavgjort, da United kastet alle mann i angrep, inkludert innbytter Solskjær. Men plutselig fikk Newcastle ballen og kunne kontre inn seieren.

EN HARD NEGL: Sir Alex Ferguson. Foto: NTB
EN HARD NEGL: Sir Alex Ferguson. Foto: NTB Vis mer

Solskjær stormet tilbake. Takket være friske innbytterbein klarte han å hente inn Robert Lee og meie ham rett ned. Han fikk direkte rødt kort. Nordmannen fikk også stående ovasjoner fra Old Trafford for at han forhindret tap.

Men Ferguson var ikke like fornøyd.

I dag sier Solskjær:

- Vi vil vinne på den riktige måten. Det spiller ingen rolle hvem vi spiller mot. Jeg sier ikke at noen andre ikke vil det. Jeg sier at jeg tror at alle managere vil vinne på en rettferdig måte.

Se hendelsen fra 1998 her.

United er klar for semifinalen i Europa League hvis Granada ikke innhenter 2-0-forspranget.

Kampstart: Klokka 21.00.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer