TEMPERATUR: Serena Williams var forbannet på dommer Carlos Ramos under US Open-finalen. Foto: Greg Allen/Invision/AP / NTB scanpix
TEMPERATUR: Serena Williams var forbannet på dommer Carlos Ramos under US Open-finalen. Foto: Greg Allen/Invision/AP / NTB scanpixVis mer

Slaktet av Williams. Hylles av tennisforbundet

Det internasjonale tennisforbundet hyller tennisdommeren som måtte tåle en real skyllebøtte av Serena Williams i US Open-finalen.

Carlos Ramos får skryt for sin «profesjonelle opptreden og integritet».

- Ramos er en av de mest erfarne og respekterte dommerne i tennis. Avgjørelsene til Mr. Ramos var i overensstemmelse med de relevante reglene, og det bekreftes av US Open-ledelsens beslutning om å bøtelegge Serena Williams for tre regelbrudd, skriver forbundet i en uttalelse.

- Det er samtidig forståelig at en slik høyprofilert episode skaper debatt, heter det videre.

Serena Williams kalte Ramos «en løgner» og «en tyv» under US Open-finalen. Der fikk Williams poengstraff for det høyst uvanlige raseriutbruddet. Den amerikanske stjernen var så sint at hun gråt underveis i en kamp 20 år gamle Naomi Osaka fra Japan vant.

Williams fikk poengstraff etter to advarsler, en av dem fordi dommer Carlos Ramos mente hun kommuniserte med treneren sin. Da ble hun så sint at hun nærmest skrek til dommeren.

- Det er mange menn som har sagt mye forskjellig, men fordi de er menn, har det ikke noe å si. Fordi jeg er kvinne, fratar du meg poeng? Det er ikke rettferdig, tordnet Williams etter å ha blitt trukket for poeng.

På pressekonferansen etter finalen sa Williams at raseriutbruddet skyldtes at hun kjente på en dobbeltmoralisme med hensyn til hvordan kvinner og menn blir behandlet forskjellig under kampene.

For raseriutbruddene i finalen ble hun straffet med en bot på 143.000 kroner.

Mandag fikk Williams støtte fra WTA-ledelsen. I tillegg stilte herrevinner Novak Djokovic seg kritisk til opptredenen til dommer Ramos.