Norge tapte mot Danmark

Slaktet etter dansk herjing: - Sagosen er verdens dårligste i dag

Sander Sagosen ble brutalt stoppet i første omgang, men hevet til slutt spillet sitt.

STOPPET: Sander Sagosen ble stoppet av den danske forsvarsmuren gang på gang. Da andre omgang startet var han henvist til benken. Foto: NTB scanpix
STOPPET: Sander Sagosen ble stoppet av den danske forsvarsmuren gang på gang. Da andre omgang startet var han henvist til benken. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Danmark - Norge 30-26 (17-14)

HERNING (Dagbladet): Danmark slo Norge foran et fullsatt Boxen Arena i Herning med rundt 15 000 tilskuere. Det betyr at danskene vinner gruppe C med full pott og fem strake seire. Norge blir gruppetoer.

Danmark mot Norge ble også lagt fram som en stjerneduell mellom Sander Sagosen og Mikkel Hansen, og også der var det danskene som gikk seirende ut.

- Sagosen er verdens dårligste i dag, var Joachim Boldsens brutale dom i TV3s studio i pausen. Da hadde Hansen scoret sju mål. Sagosen null.

- Jeg tror ikke han husker forrige gang han gikk til pause uten scoring. Han leverer langt under det nivået som er vant for han, supplerte Ole Erevik.

Etter pause hevet imidlertid Sagosen spillet sitt betraktelig, og var svært deltaktig i at det ble spenning på tampen av kampen. Danmark gikk likevel seirende ut til slutt, og det gjorde også Hansen i målduellen mot Sagosen. Den danske målmaskinen scoret 14 ganger. Sagosen stoppet på fire.

- Det er en svart førsteomgang. Jeg hever meg litt siste kvarteret, men det er litt for lang vei opp. Jeg tror jeg vil litt for mye i dag. Jeg har gledet meg til denne kampen i et halvt år, og sett for meg selv i gode posisjoner. Det er tungt i dag, men sånn er livet, det er ikke ferdig ennå, sa han til TV3 etter kampen.

«Hva så, Norge? Hvis Sander Sagosen er verdens beste, hva er Mikkel Hansen da?», skrev EkstraBladets Jan Kjeldtoft etter kampen.

MÅLMASKIN: Mikkel Hansen spilte en fantastisk kamp mot Norge. Foto: NTB scanpix
MÅLMASKIN: Mikkel Hansen spilte en fantastisk kamp mot Norge. Foto: NTB scanpix Vis mer

Pipekonsert

Det er ikke alltid det er deilig å være norsk i Danmark, og allerede før kampstart ble tonen satt. Da de norske spillerne entret parketten i Herning for å varme opp, ble de møtt av en massiv pipekonsert fra hjemmepublikummet.

Håndballherrene er godt vant til trykk fra tribunen, og lot seg nok ikke nevneverdig affisere av de 15 000 på tribunen.

Norge og Danmark sto med like mange poeng og lik målforskjell før kveldens kamp, og det var gruppeseieren som sto på spill for de nordiske rivalene.

- Elendig

Sander Sagosen og Mikkel Hansen regnes som to av verdens aller beste håndballspillere, og spiller sammen i PSG. Kveldens kamp var første gang de to møttes som motstandere etter at de ble lagkamerater i den franske toppklubben.

En del av taktikken til begge lag var å stoppe motstanderens stjernespiller. Der lykkes Danmark best i første omgang. Sander Sagosen ble stoppet gang på gang, kom til få avslutninger, og når han først fikk løsnet skudd ble de stoppet av keeperen.

Mikkel Hansen på sin side fikk nærmest herje fritt med det norske forsvaret, og hamret ballen i nettet både fra langt hold og på straffer. Etter første omgang sto han med sju nettkjenninger. Sagosen med null. Norges andre store stjerne, Bjarte Myrhol, fikk også til lite, og sto med ett mål etter de første 30 minuttene.

- De to største norske stjernene har vært elendig, smalt det fra danske Boldsen.

Eivind Tangen og Magnus Jøndal sto fram med Norge, og sørget for at Christian Berges menn kun lå bak med tre mål til pause. 17-14 til danskene.

Sagosen slo tilbake

Da andre omgang startet var Sagosen henvist til benken. Samtidig fortsatte Hansen å leke seg med det norske forsvaret.

Hansens lagkamerater viste seg også fram, og før ti minutter var spilt av andre omgang, var luka på tre mål økt til sju.

45 minutter ut i kampen fikk Sagosen endelig sitt første mål, og så ut til å ha få en nyvunnet selvtillit. Stjernespilleren hevet spillet sitt betraktelig det siste kvarteret, og sju minutter før slutt var det plutselig bare to mål som skilte nabolandene.

Danskene holdt imidlertid unna, og vant gruppa to poeng foran Norge.

- Det er ikke bra nok i dag. Vi har trøbbel hele veien, og Danmark er bedre. Vi prøver, men klarer ikke, sa Christian Berge etter kampen.

Norge med to poeng

Vinneren tar med seg fire poeng inn i hovedrunden som starter lørdag. Der skal skal det spilles tre kampen før semifinalene neste fredag.

I hovedrunden skal Norge møte Sverige, Egypt og Ungarn. Pulja består av seks lag, der de to beste går videre til semifinale.

Norge spiller også sine neste tre kamper i Herning.