BOMMET: Bjørn Maars Johnsen deppet etter 1-0-tapet for Bulgaria. Foto: Terje Pedersen/ NTB scanpix
BOMMET: Bjørn Maars Johnsen deppet etter 1-0-tapet for Bulgaria. Foto: Terje Pedersen/ NTB scanpixVis mer

Bulgaria - Norge 1-0

Slaktet etter tap: De fortvilte ordene i natt

«Jeg ga mitt hjerte og hvert gram av energi jeg hadde.»

  • Bulgaria - Norge 1-0

SOFIA (Dagbladet): Bjørn Maars Johnsen (26) kunne gitt Norge en drømmesøndag i Sofia. I stedet ble det 1-0-tap og et resultatmessig mareritt mot Bulgaria.

Alkmaar-spissen bommet på to store sjanser i første omgang. Spesielt den første var av den feite sorten. TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener Maars Johnsen vil miste plassen på laget sammen med Håvard Nordtveit, som var involvert i målet som ga Bulgaria seieren.

Etter kampen gjorde Maars Johnsen det klart overfor Dagbladet at han var «veldig sint». På sosiale medier får han høre det. I natt rykket han ut på Instagram med en melding til fans og følgere:

«De minste marginer kan avgjøre en fotballkamp. Jeg står oppreist og vet at jeg ga mitt hjerte og hvert gram av energi jeg hadde. Det eneste som manglet var en scoring og et resultat. Jeg vet at den vil komme om ikke i dag, så i morgen. Jeg skygger aldri fra rampelyset.»

Lite

Bulgaria hadde omtrent ikke sjanser foran 10 000 tilskuere på Vasil Levski stadion. Den avgjørende 1-0-scoringen av Radoslav Vasilev kom i det 59. minutt.

SKUFFENDE KVELD I SOFIA: Bjørn Maars Johnsen var ikke veldig høy i hatten da han gikk ut i spillerbussen etter kampen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKUFFENDE KVELD I SOFIA: Bjørn Maars Johnsen var ikke veldig høy i hatten da han gikk ut i spillerbussen etter kampen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Norge kunne ledet både 2-0 og 3-0 på dette tidspunktet. I tillegg til Maars Johnsen hadde kaptein Stefan Johansen en stor sjanse.

- Jeg er veldig sint, sa Maars Johnsen til Dagbladet på vei ut av stadion.

Så spaserte ikke fotballandslaget på vannet likevel. Etter fem seire på rad hadde det bygd seg opp en voldsom selvtillit i gruppa.

Norge spilte godt, det var ikke det som var problemet i går kveld. Problemet var misbruket av store målsjanser.

- Vi spilte godt. Vi burde ha vunnet. Jeg skulle kanskje ha scoret to ganger. Men sånn er fotballen: Du må ta vare på sjansene, sier Maars Johnsen.

- Vi kontrollerte kampen. Jeg er spiss og skal score. Nå får jeg bare dra tilbake til klubben min og gjøre jobben.

- Hvordan opplevde du den største sjansen?

- Jeg vurderte først å heade ballen etter et innlegg. Jeg trodde jeg hadde god tid og tok et ekstra touch. Keeperen kom ut som en tiger. Åtte av ti ganger scorer jeg på sånne muligheter på trening. Dessverre gjorde jeg det ikke denne gang.

Avkledd

I tur og orden ruslet spillerne ut av stadion i går kveld. Det var ikke så mye annet å si enn at Norge fortjente å vinne. Men har du ikke ekstra egenskaper foran mål på dette nivået, blir du avkledd.

Bulgaria scoret på en heading der innbytter Radoslav Vasilev vant duellen med Håvard Nordtveit i forkant.

- Jeg har ikke sett situasjonen. Jeg kunne kanskje ha kommet litt raskere opp i duellen. Det var fifty-fifty. At han klarte å få ballen nede ved stolperota, er bra gjort, sier Nordtveit.

Keeper Rune Almenning Jarstein kunne lite gjøre:

- Jeg er litt usikker på hva som skjedde. Det var en god heading. Men det var unødvendig av oss å gi dem en sjanse. Jeg følte vi var best. Det hjelper imidlertid lite å si etter et tap.

På defensiven

Nederlaget betyr at Norge har kommet på defensiven i Nations League. Bulgaria leder gruppa og har seks poeng. Norge har tre poeng. Det samme har Kypros som slo Slovenia 2-1 hjemme i går kveld. Vinneren av gruppa får muligheten til å spille playoff om EM-sluttspill.

Norge møter Slovenia og Bulgaria på Ullevaal henholdsvis 13. og 16. oktober.

- Det skal være seks poeng, sier Alexander Sørloth, som kom inn for Maars Johnsen.

Det var en tøff kamp i Sofia der Norge pådro seg seks gule kort. Nordtveit fikk også rødt kort etter to gule.

- Dette er unormalt til oss å være. Men du må være kynisk og smart på dette nivået, påpeker Nordtveit, og tenker på overspill fra bulgarerne.

EM-sluttspill

Trener Lars Lagerbäck har én oppgave med Norge: Å få laget til EM-sluttspillet i 2020. Skulle han ikke lykkes i Nations League, er muligheten til stede i den ordinære EM-kvalifiseringen. Her trekkes gruppene i desember.

- Det var frustrerende å tape en sånn kamp. Men vi kan ikke skylde på andre enn oss selv, sier Lagerbäck.

Det var tydelig at lufta gikk ut av spillerne etter baklengsmålet.

- Vi må lære oss å holde hodet kaldt og ikke stresse, erklærer svensken.

Nations League
Bulgaria22003-16
Norge21012-13
Kypros21012-33
Slovenia20022-40