Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Æresdivisjonen

Slaktet på TV i Nederland

- Ekteskapet mellom Ødegaard og Heerenveen har ikke vært godt, mener Geert-Jelle de Vries, tidligere spiller i klubben.

FÅR KRITIKK: Martin Ødegaard har sannsynligvis spilt sin siste kamp for Heerenveen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Martin Ødegaard har sannsynligvis spilt sin siste kamp for Heerenveen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Martin Ødegaard (19) er ferdig med sesongen i Heerenveen etter at han skadet seg mot Heracles 1. april.

Det dreier seg om et brudd i et mellomfotsbein. Foreløpig er det usikkert hvor lenge han er ute.

Hva som skjer med Ødegaard til sommeren er usikkert. Lånekontrakten mellom Real Madrid og Heerenveen går ut. Ifølge tidligere Heerenveen-spiller Geert-Jelle de Vries er det like greit at det nå er over.

I et debattprogram på den nederlandske mediekanalen Omrop Fryslan er han kritisk til nordmannen:

- Fra det øyeblikket Ødegaard kom til klubben har det ikke vært et godt ekteskap.

SKADET: Martin Ødegaard vred seg i smerter i kampen mot Heracles 1. april. Foto: Viasat
SKADET: Martin Ødegaard vred seg i smerter i kampen mot Heracles 1. april. Foto: Viasat Vis mer

De Vries fortsetter:

- Han har vist gode ting, men han har aldri vært avgjørende for laget. Jeg tror faktisk dette er en av grunnene til at det går bedre nå. Det høres rart ut, men laget er annerledes nå.

Heerenveen har vunnet to kamper og spilt én uavgjort etter at Ødegaard måtte ut med skade. Dette har gitt laget et byks på tabellen og nå ligger det på sjetteplass i Æresdivisjonen.

I Nederland er det blitt diskutert om Heerenveen bør forlenge låneavtalen med Ødegaard. Dette synes ikke Geert-Jelle de Vries er en god idé. Han spilte selv i klubben fra 1994 til 1996 - uten nevneverdig suksess - men er nå en stemme i den nederlandske fotballdebatten.

- Nei, det ville jeg ikke ha gjort, sier han om en forlengelse.

- Jeg tror ikke gutten bør være i nederlandsk fotball enda en sesong. Han bør dra et annet sted. Og det vil Real Madrid finne til ham.

Da Dagbladet spurte Ødegaard i mars om hva som skjer til sommeren, svarte han: «Har ikke peiling.» De fleste eksperter tror han kommer til å være med på sesongoppkjøringen til Real Madrid - for så å lånes ut igjen.

- På tide å la gutten prøve seg i Spania nå, tvitrer Viasat-kommentator Petter Veland. Den spanske avisa AS har tidligere koblet Ødegaard til Leganés, men dette har 19-åringen benektet overfor Dagbladet.

- Det er ikke noe nytt at det er mye rykter og sånne ting. Nå er det fortsatt to måneder igjen av sesongen, så noen beslutning er ikke tatt i det hele tatt. Jeg har ikke hørt noe om dette (Leganés), så det er nok bare rykter, sa han i mars.

Ødegaard er klar over at det må blir mer «sluttprodukt» av spillet hans. Han har jobbet knallhardt med saken - han har vært inne på et godt spor - så skaden kommer naturligvis ubeleilig.

- Ødegaard har vært veldig god i noen kamper og periodevis i andre kamper, men har også vært anonym i litt for mange andre kamper, sier den nederlandske fotballjournalisten Reon Boeringa til Dagbladet.

- Det er ingen tvil om at Ødegaard er et spesielt talent med unike ferdigheter. Men vi skulle ønske at han hadde vist det enda oftere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media