Slaktet sau på trening før CL-kampen mot Celtic

Ber Platini forby dyreslakt på stadioner.

PETA ber UEFA verne dyrene. Fotballklubben Sjakhter Karagandas slakting av en sau før mesterligakampen mot Celtic falt ikke i smak hos dyrevernerne i PETA.

 I et brev til UEFA-president Michel Platini ber organisasjonen om at han skal bruke sin posisjon til å sørge for at forbundets turneringer ikke blir preget av slike «forferdelige grusomheter».

Kasakhstanske Sjakhter slo Celtic 2-0 i den første av to kvalifiseringskamper til mesterligaen tirsdag. I forkant av treningen til kampen på stadion gjennomførte laget et ritual der saueslakting sto på menyen.

- Den rituelle slaktingen av dyr opprører mennesker over hele verden dypt. Allerede er dette et kontroversielt tema, skriver Mimi Bekhechi, direktør for PETAs London-avdeling, i brevet til Platini.

- Kan jeg få din forsikring for at du ikke vil tillate avliving av dyr på arenaer som skal arrangere europeiske fotballkamper, la hun til.

I brevet peker Bekhechi også på UEFAs uttalte mål om å være framtidsrettet og å beskytte spillet, spillerne og deres verdier.

(NTB)

PS! Bilde av sauen kan du se her!