Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slaktofferet nådde målet mot Norge

Slapp inn under 50.

LØPT I SENK: Kari Mette Johansen og de andre fartsfantomene løp fra chilenerne. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
LØPT I SENK: Kari Mette Johansen og de andre fartsfantomene løp fra chilenerne. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer

||| SUZHOU (Dagbladet): Norge - Chile 44-15.

Målsettingen til chilenerne før kampen var å slippe inn færre enn 50 mål mot de norske EM- og OL-vinnerne.

Det klarte de, for det ble 44 fulltreffere på Norge og 29-målsseier. Dermed ble det ingen scoringsrekorder av Norge i dag - i kampen jentene kontrollerte fra avkast.

- Det eneste tallfestede målet vårt var å slippe inn mellom 10 og 16 mål, og det klarte vi jo - såvidt. Det var bra i perioder, men det ble en del tull i dag også, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Ville øve
Dagens kamp handlet nesten bare om scoringsrekordene - i hvert fall for alle andre enn jentene selv.

LEKENDE LETT: Anja Edin og Norge gjorde som de ville mot Chile. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
LEKENDE LETT: Anja Edin og Norge gjorde som de ville mot Chile. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer

- Vi har ikke snakket om disse rekordene, vi tenkte mest på forsvaret vårt. Det var ganske vanskelig å møte dem, for de har et helt annet bevegelsesmønster enn vi er vant til i Europa, sier Kari Mette Johansen til Dagbladet.

Ja, Thorir Hergeirsson sa de ville bruke anledningen til å øve - men når du møter et så svakt lag har ikke denne treningen særlig mye verdi.

Da sitter vi igjen med rekordjakta, og det er ikke noe negativt med det. Det er gøy å slette rekorder, og å score mye og slippe inn lite har aldri vært negativt for selvtilliten.

Dette er rekordene Norge kunne tatt i dag:

? Norges største seier 48-11 (mot Uruguay i 2001).

? Tidenes største VM-seier (Ungarn - Australia 57-9 i 2005).

Breiflabb Bredeli
Chile gjorde mange uforståelige feil, og det er åpenbart at de ikke hører hjemme på dette nivået. Norge hadde kampen i baklomma fra start, og søramerikanserne klarte ikke matche kontringstempoet til Norge eller styrken inne på linja.

- Det var rart å møte dem, for du vet aldri hva som kommer. Og keeperen deres også, hun kunne stå helt stille - og det er uvant for du venter jo på utfallet, sier Herrem.

Men også Norge slurvet mye, slik det ofte blir i kamper som denne. Konsentrasjonen har en tendens til å synke noen hakk.

TV 2-kommentator Harald Bredeli lovet før kampen å gå hjem til Norge fra Kina - og så seile tilbake i ei jolle, dersom chilenerne stakk av med poengene.

Han har vært storkjeftet før, som da han under EM i 2002 lovte å gå fra Farum til Århus hvis Katja Nyberg scoret på et frikast fra 18 meter. Katja scoret selvfølgelig og Harald måtte ut og gå.

STJERNETUNGT PÅ TRIBUNEN: VM-reserve Siri Seglem, Tonje Larsen, Kristine Lunde-Borgersen og Katrine Lunde Haraldsen fulgte storseieren fra tribunen. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
STJERNETUNGT PÅ TRIBUNEN: VM-reserve Siri Seglem, Tonje Larsen, Kristine Lunde-Borgersen og Katrine Lunde Haraldsen fulgte storseieren fra tribunen. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer

Denne gangen var han på trygg grunn.

Flyvere
Norge ledet 21-7 til pause, litt bak noen av rekordskjemaene.

I andreomgangen gjorde de norske jentene færre feil framover, og som før hvilen løp de chilenerne i senk.

Linn-Kristin Riegelhuth ble norsk toppscorer, med ni fulltreffere. Mot slutten kunne de norske jentene leke seg litt. Tonje Nøstvold la opp til en flyver Linka puttet på, og Camilla Herrem serverte like etter Nøstvold en flyverpasning.

- Jeg synes vi spilte bra i perioder. Vi fikk jobbet bra med mange forskjellige arbeidsoppgaver. Bortsett fra de to siste målene deres, var vi bra bakover i andre omgang. Framover er jeg veldig fornøyd med at vi var disiplinerte i forhold til en del avtaler vi hadde gjort, sier Hergeirsson til TV 2.

Nå er det hviledag for VM-jentene i morgen, før alvoret starter i Suzhou. Onsdag møter de Ungarn og så er det Romania på torsdag. Ungarerne er ikke like sterke som før, men mot Romania får vi en god pekepin på hvor Norge står.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media