Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Slalåm har blitt en ekstremdisiplin

Jansrud føler seg sjanseløs mot ekspertene.

Foto: SCANPIX/REUTERS/Arnd Wiegmann
Foto: SCANPIX/REUTERS/Arnd Wiegmann Vis mer

Kjetil Jansrud trenger mer spesiell slalåmtrening for å kunne enda høyere oppe på resultatlisten. Han ble søndag nummer 20 i Wengen.

Da ble han slått av den suverene vinneren Ivica Kostelic med 2,43 sekunder etter to jevnt gode omganger av nordmannen. Han måtte slite med ekstremt håpløse og vanskelige forhold i førsteomgangen. Da kjørte han til 22.-plassen og var eneste nordmann som gikk videre til finaleomgangen.

I annenomgangen kjørte han jevnt godt, men likevel kjørte han seg bare opp to plasser fra et brukbart startnummer.

- Det ble for vanskelig å slå de slalåmspesialistene som lå på plassene rundt meg i finaleomgangen, for det er ikke til å komme fra at jeg mangler det lille ekstra giret for å kjøre på topp, sa Kjetil Jansrud til NTB etter søndagens renn i Sveits.

Han antydet at han ikke har fått trent nok slalåm i oppkjøringen og innledningen av denne sesongen, men etter de tre siste slalåmrennene i verdenscupen, der han har kvalifisert seg for finaleomgangen i alle rennene, føler han at noe er på gang.

Ekstremt - Slalåm på dette nivået er blitt en ekstremdisiplin, og med den bakgrunnen jeg har, kan man ikke vente at jeg skal kunne hevde meg helt i toppen, sa Jansrud. Han kjørte sitt tredje strake renn og sin tredje strake finaleomgang i slalåm søndag, og håpet er at han skal komme tilbake til gamle høyder om ikke så altfor lenge.

- Jo, jeg håper jeg kan komme tilbake på det nivået jeg var i slalåm før jeg fikk de voldsomme ryggproblemene for noen år siden, sa Jansrud, som har 17.-plass som beste resultat i slalåm i år. Det er også blitt en 20.- og en 21.-plass, iberegnet plasseringen fra Wengen søndag.

Med et smil Nå reiser verdenscupsirkuset i alpint videre til Kitzbühel, og Jansrud er med på lasset i aller høyeste grad.

- Etter det som har skjedd her i Wengen, reiser jeg videre til Kitzbühel med en grei følelse. Det kunne vært litt bedre, men det kunne fort vært mye verre også, så jeg må vel innrømme at jeg reiser videre med et smil og er klar for gjennomkjøring i utfortraseen i Kitz onsdag, sa Jansrud til NTB etter søndagens Wengen-slalåm.

Han kjørte inn til 8.-plassen i superkombinasjonen fredag og fortsatte med å sikre nye verdenscuppoeng gjennom 20.-plassen i slalåmrennet. Derfor har han ingen grunn til å henge med hodet når verdenscupen går videre på vei mot VM i Garmisch-Partenkirchen i begynnelsen av februar.

Men fortsatt er det bare Kjetil André Aamodt (vant slalåm i 2000) og Lasse Kjus (utforseier i 1999) som har vunnet verdenscuprenn i Wengen av norske alpinister.

Legenden Stein Eriksen har også stått på toppen av seierspallen etter Lauberhornrennene, men det var på begynnelsen av 1950-tallet og lenge før verdenscupen så dagens lys.

Onsdag og torsdag er det utfortrening i Kitzbühel. Fredag braker det løs med verdenscup i super G i den berømte og beryktede Der Streif-traseen.

(NTB)

SLALÅM-SKUFFELSE: Aksel Lund Svindal kjørte en sterk kombi-slalåm i Wengen på fredag. Blant spesialistene i søndagens renn, var imidlertid nordmannen sjanseløs.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
SLALÅM-SKUFFELSE: Aksel Lund Svindal kjørte en sterk kombi-slalåm i Wengen på fredag. Blant spesialistene i søndagens renn, var imidlertid nordmannen sjanseløs.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media