HIRSCHER: Marcel Hirscher er blant de aller største favorittene i kveldens slalåmrenn. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HIRSCHER: Marcel Hirscher er blant de aller største favorittene i kveldens slalåmrenn. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Slalåmfenomenet som «knuser alle»: - Han er satans seriøs

Favoritt nok en gang.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Fire VM-gull, 29 verdenscupseiere og tre ganger sammenlagtvinner av verdenscupen. Det er nesten vanskelig å tro at Marcel Hirscher bare er 25 år gammel.

I kveld kan han sette punktum for nok et eventyrlig mesterskap når slalåm-traseen ned «Birds of Prey» skal forseres.

Seriøs Å si at østerrikeren er blant favorittene blir en voldsom underdrivelse.

Medaljegrossisten og alpinlegenden Lasse Kjus er bare en av de som lar seg fascinere av teknikeren.

- Han er rett og slett en veldig god skiløper. Han virker også som en veldig bra type på alle måter. Han er satans seriøs og slurver ikke, sier Kjus til Dagbladet.

Han lot seg spesielt imponere av østerrikerens innsats i lagkonkurransen på tirsdag. Hirscher vant samtlige heat og kjørte bare fortere og fortere utover i konkurransen selv om forholdene ble dårligere og dårligere.

- Jeg tenkte at han kanskje ikke har noe voldsomt talent for parallellslalåm, men så begynte han for alvor å kjøre fort. Det er det som kjennetegner en god skikjører. De behersker alle forhold, sier han.

- Knuser alle Sebastian Foss-Solevåg er en av de fire norske på start i kveldens renn. Han sier til Dagbladet at det er vanskelig å si hva som gjør Hirscher så fryktelig god.

- Hadde jeg visst hva som gjorde ham så god, så skulle jeg gjort akkurat det samme selv, flirer han.

Han peker likevel på østerrikerens voldsomme evne til å slå tilbake umiddelbart dersom han skulle ha et dårlig renn.

- Han har vært god lenge. Han svever bare på ski. Han har hatt veldig lite motgang, og om han har litt motgang en sjelden gang er han tilbake i rennet etterpå og knuser alle.

Guttas slalåmrenn begynner 18.15.