SLALÅM I BLODET: Felix Neureuther er en av de største gullfavorittene når VM på søndag avsluttes i slalåmbakken. Kan hende er kjæresten Miriam Gössner også på plass for å heie fram 30-åringen til sin første individuelle mesterskapstittel. Foto: NTB Scanpix / Faksimile: Playboy
SLALÅM I BLODET: Felix Neureuther er en av de største gullfavorittene når VM på søndag avsluttes i slalåmbakken. Kan hende er kjæresten Miriam Gössner også på plass for å heie fram 30-åringen til sin første individuelle mesterskapstittel. Foto: NTB Scanpix / Faksimile: PlayboyVis mer

Slalåmkanonens kjæreste snakker flytende norsk og har vært på coveret av Playboy

Slalåm i blodet.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Denne sesongen er det ingen som har kunnet vise til en bedre, og for den saks skyld jevnere, slalåmform enn tyske Felix Neureuther.

30-åringen har vært på pallen i sju (!) slalåmrenn siden sesongåpningen i finske Levi, leder slalåmcupen suverent, og seiler opp som en av Henrik Kristoffersens aller skarpeste konkurrenter i fredagens storslalåm og når VM skal avsluttes i slalåmbakken på søndag.

Gode gener Det snakkes ofte om gode gener i idrett, men i Neureuthers tilfelle er de bedre enn hos de fleste andre.

Faren til Felix, Christian Neureuther, var selv alpinist på øverste hylle, og noterte seg for seks verdenscupseiere i slalåm på 1970-tallet. Men det stopper ikke der. Moren hans, Rosi Mittermaier, var om mulig en enda større stjerne.

Hun vant iløpet av sin karriere ti verdenscuprenn, men høydepunktet kom i 1976 da hun vant to olympiske gullmedaljer under lekene i Innsbruck, samt tre VM-gull.

30-åringen har allerede passert merittene til faren, men har fremdeles et stykke opp til mamma Mittermaier. I skrivende stund står tyskeren med elleve verdenscup-seiere og 35 pallplasseringer selv om det ikke har blitt noen individuelle triumfer i de store mesterskapene.

Det spørs nok også om ikke merittlista hadde vært enda litt lengre om det ikke hadde vært for fenomentet Marcel Hirscher som har dominert den mest tekniske grenen de siste årene. i 2013 tok han VM-sølv bak nettopp Hirscher.

- Tror han likte dem Også utenfor de bratte fjellsidene har Neurether gjort seg bemerket. Blant annet da det sommeren 2013 ble kjent at han og den tyske skiskytter-stjerna Miriam Gössner var et par.

24 år gamle Gössner, hvis mor er fra Molde, har ikke vært like heldig som sin bedre halvdel på verdenscupsnøen de siste årene, og har slitt med skader.

Hun var blant annet fullstendig oppløst i tårer da det ble klart at hun ikke kunne stille til start i fjorårets OL, men hun vekket i stedet oppsikt ved å stille på forsiden av den tyske utgaven av bladet «Playboy».

I ettertid fikk hun naturlig nok spørsmål om hva kjæresten mente om dette, men det virket ikke som om det var noe stort problem

- Jeg tror han likte dem. Det er i alle fall det han har sagt, fortalte en lattermild Gössner til Playboy.

NORSKE ANER: 24 år gamle Gössner, hvis mor er fra Molde, har ikke vært like heldig som sin bedre halvdel på verdenscupsnøen de siste årene, og har slitt med skader. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
NORSKE ANER: 24 år gamle Gössner, hvis mor er fra Molde, har ikke vært like heldig som sin bedre halvdel på verdenscupsnøen de siste årene, og har slitt med skader. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix Vis mer