Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slalåmsensasjonen Henrik orker ikke å tenke på OL

Vil bare bli bedre på ski.

 JUBELSCENER:  Henrik Kristoffersen fikk - som fortjent - ros av sin teknikktrener Christian Mitter etter dagens bragd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JUBELSCENER: Henrik Kristoffersen fikk - som fortjent - ros av sin teknikktrener Christian Mitter etter dagens bragd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KITZBÜHEL (Dagbladet): Tidligere i kveld dundret Henrik Kristoffersen ned den tradisjonsrike slalåm-løypa i Kitzbühel til en imponerende andreplass, og har for alvor lansert sitt medalje-kandidatur til OL i Sotsji med sesongens tredje pall-plassering.

- Jeg pleide å se dette løpet som barn. Å være på pallen her er en helt fantastisk følelse. Det er kult å se at den ene etter den andre kommer i mål bak deg. Det kuleste hadde selvfølgelig vært å lede for så å komme ned å vinne, men det er fortsatt kult å stå der, sier han til Dagbladet.

Teknikk-trener Christian Mitter er meget fornøyd med disippelen når han snakker med Dagbladet etter målgang.

- Dette er årets største og mest tradisjonsrike renn, og så går han hen og gjør karrierebeste. Det er utrolig gøy. Det er riktig sted å gjøre det på. Jeg er veldig stolt av ham, sier Mitter.

Ol-håp Kristoffersen lå på en 9.-plass etter den første omgangen, men etter hvilen la han ingenting imellom. Uten respekt danset han mellom portene, og ned til en suveren ledelse.

- Han tenker ikke så mye på hvilken bakke han kjører i eller hvem han kjører mot. Han vil bare kjøre best tenkelige svinger, og gjør han det kan det holde til pallen. Det klarte han i andre omgang, sier Mitter.

Det er fort gjort å snakke om OL og medaljer. Selv sier hovedpersonen til Dagbladet at «OL ikke ligger i tankene» akkurat nå.

- Folk kan snakke så mye de vil om OL, World Cup og startinglister, for meg er fortsatt det viktigste å kjøre bra på ski. Uten det er alt annet uvesentlig, sier Kristoffersen.

Men Mitter er ikke redd for å lansere sin elev som en heit kandidat.

- Det er ingen hemmelighet at han er en medaljekandidat nå. Når man får tre pallplasseringer i en OL-sesong, da er man en kandidat. Vi lar oss ikke stresse av det. Snarere tvert imot, det er jo her vi vil være, sier han.

Tidlig startnummer Dagens plassering gjør også at Kristoffersen klatrer til en fjerdeplass i slalåm-cupen, og en åttendeplass i verdenscupen sammenlaget. Den gode plasseringen gjør at han etter alle solemerker også vil få et tidlig startnummer i OL. Det kan bety mye.

- Jeg håper jeg ikke trenger å gi fra meg den plassen før jeg slutter. Jeg håper å bli der, sier Kristoffersen.

Mitter tror også at løypa i Russland kan passe 19-åringen godt.

- Henget i Sotsji liker han ganske godt. Det er av det bratte slaget, men han har også tatt store steg på flatene denne sesongen. Det er én dag hvert fjerde år, og da må man bare ta sjansen. Klaffer det så klaffer det.

Kristoffersen tok seg ikke tid til å hvile på laubærene. Allerede i kveld kjører han tilbake til Hinterreit hvor slalåm-laget har trent under oppholdet i Østerrike. Neste renn er i Schladming på tirsdag.

Hele Norges coronakart