Slanke-Iver

Iver Horrem (28) satte sandvolleymakker Bård Inge Pettersen (32) på «Horrem-kuren». Resultatet var minus 13 kilo på fire måneder.

-  Dette er langt tøffere enn Fedon- og Grete Roede-kurer. «Horrem-kuren» går ut på at jeg fysisk bryter inn og fjerner mat fra kjeften hans om jeg synes han spiser for mye, sier Iver Horrem med et smil.

Kuren har gjort underverker:

Fra sine 101 kilo i desember i fjor er Bård Inge Pettersen nå nede i 88 kilo, og føler seg lettere og sprekere enn på mange år.

-  Det har vært noen tøffe måneder. Det var ei trist jul, for å si det sånn, og man skal være ganske psykisk sterk for å klare noe sånt på så kort tid. Spesielt for en som er så glad i søtsaker som jeg er, sier Bård Inge Pettersen til Dagbladet.

Internasjonal høyde

32-åringen sto ved et veiskille. Skulle han satse videre, måtte det gjøres skikkelig. Vektreduksjonen har gitt målbar framgang:

I en såkalt «rekkeviddetest» - som måler avstanden fra bakken til fingerspissene når de hopper opp - nådde både Bård Inge og Horrem nylig for første gang over den magiske grensa på 3,40 meter.

-  Det er internasjonal høyde, som de beste parene i verden er over. Vi er det eneste norske paret hvor begge klarer det målet (Pettersen 3,43 og Horrem 3,41), sier Iver Horrem.

SPENSTIGE:Sandvolleyballspilleren Bård Inge Pettersen har slanket seg 13 kilo på fire måneder. Nå når både han og makker Iver Horrem over den magiske 3,40 grensa, som det eneste norske paret. Foto: Hans Arne Vedlog
SPENSTIGE:Sandvolleyballspilleren Bård Inge Pettersen har slanket seg 13 kilo på fire måneder. Nå når både han og makker Iver Horrem over den magiske 3,40 grensa, som det eneste norske paret. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Han overrasket mange ved å velge Bård Inge Pettersen som ny makker da han og Bjørn Maaseide skilte lag etter Athen-OL.

Nettet er 2,43 meter over bakkenivå, og begge har dermed et slagpunkt en meter over nettet når de smasher.

-  Sandvolleyen har utviklet seg til å bli mer enn kraftsport. Da er man nødt til å nå komme såpass høyt over nettet, sier Bård Inge Pettersen.

-  Outsider i VM

Horrem gir makkeren skryt for å ha tatt av alle kiloene. For han var ikke i tvil om at en godt trent Pettersen ville være den perfekte makker.

-  Vi har en sammensetning som vil bli mer vanlig i framtida: At man er spesialister på hvert sitt område. Bård Inge er god i blokk, mens jeg er best i forsvar. Det var derfor jeg valgte ham som makker, og etter hvert som vi er blitt mer samspilte er jeg overbevist om at det var et riktig valg, sier Horrem.

Duoen kom på 9. plass i sesong-åpningen i Kina i mai - hvor de blant annet slo det sveitsiske paret som fikk OL-bronse i Athen. I helga er de på plass i Kroatia for runde to i verdensserien. VM i Berlin er 22-26. juni.

-  Der er vi outsidere. Vi viste i Kina at vi på en god dag kan slå alle, men må jobbe med å bli mer stabile, sier Horrem.

13 NED: Fra den gangen Iver Horrem hadde 13 kilo mer makker å løfte.