Slankebrev ryster Ski-Norge: - Tragisk

«Hårreisende», «sjokkerende», «tragisk», «vondt» og «svært beklagelig» er noen av reaksjonene på «slankebrevet» som Dagbladet nå har fått tilgang til. Brevet skal være utsendt fra en tidligere norsk langrennstrener til flere kvinnelige utøvere.

SLANKEBREV: Dette brevet skal være sendt fra en tidligere trener på rekruttlandslaget til utøverne sommeren 1980. Foto: Privat
SLANKEBREV: Dette brevet skal være sendt fra en tidligere trener på rekruttlandslaget til utøverne sommeren 1980. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Sommeren er tid for slanking!Treningsmengden er relativt liten og vi tåler å spise mindre.Det blir verre seinere, når treningsmengden øker.Prøv derfor nå!»

Dette er innholdet i et brev som - ifølge opplysninger Dagbladet har fått - skal være sendt ut fra en trener til samtlige langrennskvinner på rekruttlandslaget, i forbindelse med innkallelsen til første barmarkssamling sommeren 1980.

Flertallet av skijentene fra nettopp dette rekruttlandslaget oppgir til Dagbladet at de hadde en spiseforstyrrelse mens de var på landslaget.

«Slankebrevet» som Dagbladet har fått eksklusivt tilgang til - fra en tidligere landslagsløper fra denne epoken - ryster en rekke eksperter og idrettsledere.

- Det er svært beklagelig, sier Espen Bjervig, nåværende langrennssjef i Norges Skiforbund, til Dagbladet om brevet.

- Helt uakseptabelt, mener tidligere langrennssjef Vidar Løfshus.

- Jeg får vondt langt inn i sjelen og får lyst til å sette meg ned og gråte, sier Irene Kingswick, generalsekretær i ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer