Slankefantomet Nordlie

På litt over to måneder har Tom Nordlie gått ned 20 kilo. Han er ikke fornøyd før 15 kilo til er borte. Har du lyst til å gå ned? Prøv Dagbladets vektklubb Litt lettere

KRISTIANSAND (Dagbladet): Men hvordan eller hvorfor han har satt seg selv på en hard slankekur, vil han ikke kommentere.

-  Jeg ønsker ikke at det skal fokuseres så mye på at jeg har slanket meg, men jeg er klar over at det synes, for jeg har gått ned rundt 20 kilo siden november. Jeg kan si så mye som at jeg ikke har fulgt egentreningsprogrammet til spillerne, sier Nordlie til Dagbladet.

Kyllingsuppe

Det meste Nordlie har gjort i Start til nå er blitt en suksess. Men at han skulle vise seg å være et slankefantom kom nok som en overraskelse for mange. Treningsdressen sitter løst på den tidligere svømmeren, og snart skal han gå til anskaffelse av en ny dress, i en mindre størrelse.

-  Den er blitt litt stor, men jeg håper jeg får en ny en av klubben, sier han og ler.

Også Start-spillerne er imponert over trenerens nye og slanke figur, men de tviler på at han har jogget like mye som dem i ferien.

-  Jeg vet ikke hva han har gjort jeg, men jeg så han spiste en kyllingsuppe til lunsj i dag. En suppe som ikke fristet meg så mye i hvertfall, sier Fredrik Strømstad.

Humør som før

 NY UTGAVE:  Start-trener Tom Nordlie stilte i en betydelig mindre utgave på sesongens første trening i Kristiansand. Noe ikke minst spillerne har merket seg. -  Jeg vet ikke hva han har gjort jeg, men jeg så han spiste en kyllingsuppe til lunsj i dag, sier Fredrik Strømstad. Foto: Jan L. Dahl
NY UTGAVE: Start-trener Tom Nordlie stilte i en betydelig mindre utgave på sesongens første trening i Kristiansand. Noe ikke minst spillerne har merket seg. - Jeg vet ikke hva han har gjort jeg, men jeg så han spiste en kyllingsuppe til lunsj i dag, sier Fredrik Strømstad. Foto: Jan L. Dahl Vis mer

Kristofer «Doffen» Hæstad er ikke bekymret for at treneren skal ta av så mye i vekt at han blir mindre enn han selv.

-  Ja, han er blitt mindre, men det skal nok veldig mye til før han blir mindre enn meg altså, sier Doffen.

Nordlie har alltid gjort mye ut av seg, og om en slankere utgave vil bli like fargerik gjenstår å se. Men humøret til Nordlie ser ikke ut til å ha forsvunnet sammen med vekta. På Starts første trening etter juleferien var han like engasjert som før, og han gleder seg til en ny sesong med laget som tok sølv i fjorårets serie.

Sultne på gull

-  Vi valgte å ta en ekstra uke fri, men det tror jeg har vært bra for oss. Det har vært en tøff sesong, med mye press og skuffelse over at gullet glapp på slutten. Nå er alle fokuserte på å utvikle seg og bli bedre enn i fjor, forteller han.

Men strategien er ikke forandret.

-  Vi ønsker å vinne alle kampene, men da må vi bli bedre. Vi kan også bli smartere, og vi kan løpe enda mer enn vi gjorde i fjor. Vi må få vist at vi er sultne på å gjøre det bra, gjøre det godt teknisk og kunne variere stil innimellom. Klarer vi det, har vi en stor sjanse til å kjempe i toppen, sier Nordlie.

Sliter med skader

Den siste perioden har Start slitt med mange skader. Fredrik Strømstad, Marius Johnsen, Atle Roar Håland, David Hanssen og Tom Berhus er på vei tilbake etter operasjon. Todi Jsnsson, Ben Wright og Leif Otto Paulsen er heller ikke på beina.

I går var heller ikke Bård Borgersen og Jesper Mathisen med på treninga på grunn av sykdom og overtråkk.

Men Nordlie regner med at alle er tilbake til seriestarten i april.

-  Det er synd at ikke alle får vært med på treningene nå, men vi må bruke januar til å operere spillerne friske til sesongstart.

Fredrik Strømstad håper å være i full trening når laget drar på treningsleir til La Manga i slutten av måneden.

-  Skaden går etter planen og jeg håper å være i full trening snart. Jeg måtte operere og da var dette den beste perioden å gjøre det på, sier Strømstad.