Slanker e-cupen i håndball

Styret i Norges Håndballforbund går inn for å slanke norsk europacup-deltakelse. Bare tre klubber på kvinnesiden og tre på herresiden får økonomisk støtte fra forbundet neste sesong.

Det vil gå ut over Tertnes og Byåsen på kvinnesiden, mens Larvik, Bækkelaget og Nordstrand får full dekning av sine utgifter.

- Vi ønsker å støtte klubbene som deltar i europacupene som holder høyest nivå, sier presidenten i Norges Håndballforbund Karl-Arne Johannessen til Dagbladet.

- Det betyr at på kvinnesiden får de to klubbene i Champions League og den ene i cupvinnercupen fullfinansiert sin deltakelse neste sesong.

Lite attraktivt

- På herresiden blir de tre som deltar i henholdsvis Champions League, cupvinner- og EHF-cupen som får full støtte, sier Johannessen.

I dag får alle e-cupdeltakere støtte fra NHF. Neste sesong må de klubbene som kvalifiserer seg til EHF- og City-cupen greie seg selv økonomisk, hvis de ønsker å være med.

- Vi har fått tilbakemeldinger fra klubbene om at deltakelsen i de to cupene ofte er lite attraktivt. Derfor har vi ingenting imot at Norge ender med bare tre klubber på hver side i e-cupene, mener håndballpresidenten.

Reagerer kraftig

Tertnes ligger an til deltakelsen i EHF-cupen neste sesong. Og trener Gunnar Pettersen reagerer kraftig på forslaget fra NHF-styret:

- Jeg skjønner ikke hvordan de kan hevde at EHF-cupen er mindre verdt enn cupvinnercupen. I cupvinnercupen deltar ofte tapende finalist fra den nasjonale cupen. Det er gjerne et lag som ligger lenger nede på tabellen. I EHF-cupen er det lag nummer to som er med. Er det mulig at forbundet vil sponse den e-cupen som har lavere nivå, spør Gunnar Pettersen.

  • Tertnes er i semifinalen i denne sesongens EHF-cup der de møter Borussia Dortmund.