Slapp av, Bergen

...Brann rykker neppe ned etter 3-2 mot Hønefoss.

LETTELSE OG GLEDE:  Erik Mjelde satte inn 2-0 mot Hønefoss. Brann sikret etter all sannsynlighet videre spill i Tippeligaen med tre poeng i kveld.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
LETTELSE OG GLEDE: Erik Mjelde satte inn 2-0 mot Hønefoss. Brann sikret etter all sannsynlighet videre spill i Tippeligaen med tre poeng i kveld. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

||| BERGEN (Dagbladet): Brann - Hønefoss 3-2.

Nervene var i høyspenn i vestlandets hovedstad før ettermiddagens møte med kvalikplasserte Hønefoss, men Brann-spillerne taklet presset bra, og tok kommandoen fra start.

Til tross for en sen sluttspurt fra Hønefoss sikret Brann de tre poengene.

Med 3-2-seier over Hønefoss er det seks poeng ned til kvalikplass med fire serierunder igjen for Brann. En ny tippeligakontrakt er dermed så godt som sikret.
 
- Jeg er høvelig god i matematikk, så jeg ser at det er muligheter, men vi har mange kamper igjen og kommer til å gå for tre poeng i dem. Så da får vi se hvor mange vi klarer, vi har fortsatt en jobb å gjøre i Tippeligaen i år, sier trener Rune Skarsfjord til TV 2.

- Vi er en klasse bedre enn Hønefoss, så totalt sett er det fortjent, mener Skarsfjord.

Vaagan Moen leverte
Anført av landslagsuttatte Petter Vaagan Moen - som stod over mot Vålerenga på grunn av karantene) - skapte Brann mange målsjanser, og da Hønefoss måtte bytte ut både Kjetil Byfugllien og Paul Obiefule på grunn av skader i første omgang, ble det ekstra vanskelig for ringerikingene.
 
Må kjempe om kvalik
Hønefoss var ikke var til å kjenne igjen fra det positive hjemmemøtet mot Start på mandag, og begynner nok nå å innstille seg på å måtte kjempe for å beholde kvalikplassen.

1-0 ble signert Petter Vaagen Moen i det 14. minutt. Han snappet opp en klarering i Hønefoss-forsvaret, og satte ballen kontant under HBK-keeper Thomas Solvoll.
 
Mjelde økte
Petter Vaagan Moen ble trolig snytt for straffe få minutter senere, men kvarteret før pause økte Erik Mjelde til 2-0 for Brann.

Han fikk stå helt umarkert på bakerste stolpe, og satte krempasningen fra Erik Huseklepp enkelt i mål. Vaagan Moen hadde også et skudd i tverrliggeren før pause.
 
To kjappe fra HBK
Andre omgang åpnet noe mer forsiktig fra Branns side, men laget så ut til å ha bra defensiv kontroll, og da Erik Huseklepp økte til 3-0 i det 70. minutt begynte Brann-fansen å synge «Vi rykker aldri ned, for vi er Brann...»

Litt for tidlig, tenkte nok mange, da Lars Lafton rog Leo Olsen reduserte til henholdsvis 3-1 og 3-2 for Hønefoss i løpet av sju minutter, men med seks minutter igjen av ordinær tid, red Brann stormet av av - og bergenserne kunne puste lettet ut.