Slapp av, folkens! Dere får møte Northug

- Lover å skrive autografer til krampa tar meg.

LOVER Å LAGE KOLLEN-FEST: Petter Northug sier han skal bruke tid på å møte publikum så snart femmila under vinterens ski-VM i Holmenkollen er over. Her går han inn til seier på femmila i Kollen foran Pietro Piller Cottrer sist vinter. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
LOVER Å LAGE KOLLEN-FEST: Petter Northug sier han skal bruke tid på å møte publikum så snart femmila under vinterens ski-VM i Holmenkollen er over. Her går han inn til seier på femmila i Kollen foran Pietro Piller Cottrer sist vinter. Foto: Kyrre Lien, ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Først vil Petter Northug (24) vinne VM-gull i Oslo. Helst flere. Deretter lover han å gi seg hen til folket.

- Et løfte her og nå: Med en gang de 12 VM-dagene er over er jeg klar. Rett etter 5-mila. Jeg lover å skrive autografer til krampa tar meg, og litt til. Krampe er jeg vant til, sier Northug.

Langrennsstjerna så seg i går nødt til å rykke ut etter oppslaget i VG. «Får ikke møte folket under VM i Oslo», het det.

Avisa serverte «nyheten» om at Northug ikke vil skrive autografer under ski-VM, som starter 23. februar neste år. Kjennere vil imidlertid vite at dette ikke er uvanlig i forbindelse med mesterskap.

- Jeg har fått noen spørsmål fra folk etter saken i avisa, forteller Northug i en redegjørelse på sin egen hjemmeside.

Han fortsetter:

- Skal forsøke å forklare: VM er mitt store mål denne sesongen. Det er de dagene jeg har lyst til å være god i år. For å klare å gjøre alt jeg kan for å ta medaljene, må jeg stenge ute alt annet så lenge VM varer. Autografene er bare en del. Det samme gjelder telefon, venner, familie osv. Det er altså ikke for å være en kjiping og for å være vanskelig. Virkelig ikke. Jeg skal gjøre det jeg kan i sporet for at Kollen blir en kjempefest.

• Åge Skinstad til Dagbladet.no i går: - Det er bare tull

FAKSIMILE: VG i går.
FAKSIMILE: VG i går. Vis mer