«Slapp av Italia, vi bærer ikke nag»

Spansk storavis med sarkastisk melding før skjebnekampene.

SLAPP AV Den spanske avisen Marca har skrevet «Slapp av, Italia. Vi bærer ikke nag» på forsiden i dag. De sikter til en 18 år gammel episode fra VM i USA der Luis Enrique ble albuet til blods av en italiensk spiller. Foto/Faksimilie: NTB Scanpix / Marca
SLAPP AV Den spanske avisen Marca har skrevet «Slapp av, Italia. Vi bærer ikke nag» på forsiden i dag. De sikter til en 18 år gammel episode fra VM i USA der Luis Enrique ble albuet til blods av en italiensk spiller. Foto/Faksimilie: NTB Scanpix / MarcaVis mer

SE KAMPEN PÅ DAGBLADET.NO: Du kan se kveldens EM-kamper direkte i Dagbladets livestudio.

(Dagbladet): Italia er avhengig av spansk eller kroatisk hjelp i kveld for å gå videre fra gruppespillet.

«Azzuri» må slå Irland, og håpe på tre poeng til enten Kroatia eller Spania. Dersom Spania og Kroatia spiller uavgjort med to eller flere scoringer hver, kan italienerne score hundrevis mot Irland uten at det spiller noen rolle. De vil da være ute, akkurat som i EM 2004 da Danmark og Sverige spilte 2-2 og sendte Italia hjem.

Frykten for at 2004-scenarioet skal gjenta seg er stor i Italia, og både italienske medier og spillere har de siste dagene spekulert i om Kroatia og Spania har «en avtale».

Bærer ikke nag I dag svarer den spanske sportsavisen Marca. På forsiden i dag skriver avisen ironisk: «Slapp av Italia, vi bærer ikke nag» med et bilde av en blødende Luis Enrique som går av banen etter å ha fått albuen til Mauro Tassotti i nesa under VM i 1994.

Canal+-ekspert Petter Veland mener forsiden er et forsøk på å roe ned konspirasjonsteoriene før kampen.

- Forsiden er en ironisk, sarkastisk greie som kommer som et slags svar på alle de avtalt spill-sakene som har vært i italiensk presse de siste dagene. Det er deres måte å si at «vi er ikke langsure», og referer da til den hendelsen mellom Enrique og Tassotti.

- Det er Marcas måte å tone ned konspirasjonsteoriene, de tar det med et smil, sier Veland til Dagbladet.

Torres: - Respektløst! Fernando Torres ble tydelig irritert da han i går ble spurt om konspirasjonsteoriene.

- Det er ingen grunn til å begynne å snakke om et slikt resultat. Det er respektløst både for oss og Kroatia. Ingen burde tvile på profesjonaliteten vår. Vi kan vinne, spille uavgjort eller tape, men både Spania og Kroatia vil prøve å vinne. Spekulasjonene har ingenting med fotball å gjøre, sa Torres ifølge Marca.

- Vi kommer til å gå for seieren fordi vi vet ikke om noen annen måte å spille på, sier Gerard Pique og får støtte av Raul Albiol.

- Det er ingen pakt. Vi kommer ikke til å spille for 2-2. Det er bare tull, sier han.