«Slapp av Italia, vi bærer ikke nag»

Spansk storavis med sarkastisk melding før skjebnekampene.

SLAPP AV Den spanske avisen Marca har skrevet «Slapp av, Italia. Vi bærer ikke nag» på forsiden i dag. De sikter til en 18 år gammel episode fra VM i USA der Luis Enrique ble albuet til blods av en italiensk spiller. Foto/Faksimilie: NTB Scanpix / Marca
SLAPP AV Den spanske avisen Marca har skrevet «Slapp av, Italia. Vi bærer ikke nag» på forsiden i dag. De sikter til en 18 år gammel episode fra VM i USA der Luis Enrique ble albuet til blods av en italiensk spiller. Foto/Faksimilie: NTB Scanpix / Marca Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• SE KAMPEN PÅ DAGBLADET.NO: Du kan se kveldens EM-kamper direkte i Dagbladets livestudio.

(Dagbladet): Italia er avhengig av spansk eller kroatisk hjelp i kveld for å gå videre fra gruppespillet.

«Azzuri» må slå Irland, og håpe på tre poeng til enten Kroatia eller Spania. Dersom Spania og Kroatia spiller uavgjort med to eller flere scoringer hver, kan italienerne score hundrevis mot Irland uten at det spiller noen rolle. De vil da være ute, akkurat som i EM 2004 da Danmark og Sverige spilte 2-2 og sendte Italia hjem.

Frykten for at 2004-scenarioet skal gjenta seg er stor i Italia, og både italienske medier og spillere har de siste dagene spekulert i om Kroatia og Spania har «en avtale».

Bærer ikke nag I dag svarer den spanske sportsavisen Marca. På forsiden i dag skriver avisen ironisk: «Slapp av Italia, vi bærer ikke nag» med et bilde av en blødende Luis Enrique som går av banen etter å ha fått albuen til Mauro Tassotti i nesa under VM i 1994.

Canal+-ekspert Petter Veland mener forsiden er et forsøk på å roe ned konspirasjonsteoriene før kampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer