Slapp inn tre mål, fornærmet Sverige og stakk på byen

Litt av en kveld for Manuel Neuer.

SJU BAKLENGS: Tyskland-keeper Manuel Neuer (liggende) slapp inn sju mål på to kamper mot Sverige. Her jubler Alexander Kacaniklic (nr. 19) for en av Sveriges tre nettkjenninger i går. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix
SJU BAKLENGS: Tyskland-keeper Manuel Neuer (liggende) slapp inn sju mål på to kamper mot Sverige. Her jubler Alexander Kacaniklic (nr. 19) for en av Sveriges tre nettkjenninger i går. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tyskland hadde store planer om å ta revansj mot Sverige i går, etter å gitt bort en 0-4-ledelse mot svenskene i det første oppgjøret mellom de to i kvaliken til neste års VM.

Og det klarte Joachim Löws mannskap på imponerende vis. Sverige ledet riktignok 2-0, men tyskerne kom tilbake og vant 5-3 i Stockholm i går kveld, etter et hat trick av Chelseas Andre Schürrle.

Kvelden ble imidlertid ikke bare preget av velstand for tyskerne. Lagets keeper, Manuel Neuer - som av mange anses som verdens beste - slapp inn tre mål mot svenskene.

- Hockeynasjon På to kamper har Bayern München-keeperen dermed sluppet inn sju mot Erik Hamréns mannskap.

Etterpå fornærmet han de blågule etter beste evne. Bakgrunnen er de 16 scoringene mellom lagene på to kamper.

- Matchene mot Sverige blir målrike, og det er derfor Sverige er en hockeynasjon, sier Neuer, ifølge svenske Expressen.

Bastian Schweinsteiger gjorde også sitt beste for å understreke at Sverige ikke lenger er et godt organisert, defensivt orientert mannskap.

Kvalik i november
- Det er alltid blitt sagt at Sverige er bra defensivt. Etter dette vet vi at det ikke er tilfelle. Sveriges styrke ligger i det offensive, sier midtbanestjernen.

- 5-3 er et merkelig resultat, men det viktige er at vi vant, legger han til.

Tyskland er forlengst klare for fotball-VM neste år, mens Sverige ble nummer to i gruppa, og må dermed ut i kvalik. De tyske spillere feiret seieren ved å dra på byen i Stockholm i natt.

Ifølge Expressen var Mesut Özil blant byløvene. Han skal ha forlatt utestedet Soap Bar i tretiden i natt.