Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

Slapp med skrekken etter VM-fiasko: Fryktet at ingen fikk gå fellesstarten

- Dette er nitrist, sier landslagstrener Stian Eckhoff.

NEDTUR: De norske skiskytterne og Marte Olsbu skuffet i VM.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NEDTUR: De norske skiskytterne og Marte Olsbu skuffet i VM.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

HOCHFILZEN (Dagbladet): 39, 47, 58 og 63.

Dette er ikke alderen til personer i trenerteamet til skiskytterlandslaget, men plasseringene til de norske skiskytterjentene på 15-kilometeren i VM.

En forferdelig norsk dag endte med at Tiril Eckhoff ble beste norske på 39. plass.

- Jeg prøvde så godt jeg kunne. Jeg er skuffet og gjorde alt jeg kunne for å komme i form. Jeg får det ikke til, sier Eckhoff til Dagbladet.

I strålende sol og foran fulle tribuner i Østerrike ble de tilreisende nordmennene vitne til en komplett fiasko. Spesielt på standplass sviktet de norske jentene: Eckhoff endte med fire bom, Kaia Wøien Nicolaisen endte med tre, Marte Olsbu hadde fem og Fanny Horn Birkeland endte med fem. Totalt 17 bom!

- Dette var tungt, sier Nicolaisen.

- Dette er så dårlig, atte. Vi lykkes ikke, sier Marte Olsbu.

Slapp med skrekken

De elendige plasseringene gjorde at landslagstrener Stian Eckhoff fryktet at ingen norske fikk gå fellesstarten søndag.

- Ja, jeg er redd for det, sa Eckhoff.

Men så kom en liten gladbeskjed på en tung dag.

Kort tid etter rennslutt onsdag offentliggjorde imidlertid Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) den foreløpige startlisten til søndagens renn. Der er både Olsbu og Eckhoff med.

Eckhoff kom med som nest siste løper og i kraft av sine prestasjoner i VM. Marte Olsbu er inne på lista som følge av sterke verdenscupplasseringer tidligere denne sesongen, skriver NTB:

30 løpere får plass på fellesstarten. De 15 beste i verdenscupen sammenlagt er sikret start – pluss eventuelle medaljevinnere i VM som ikke er blant disse. De gjenstående ledige plassene på fellesstarten fylles av de utøverne som har plukket flest poeng på de tre forutgående individuelle rennene i VM.

Varme

Det var solskinn og rundt 5-6 grader i VM-byen og løperne klaget på plussgradene etter VM-fiaskoen.

- Det var helt jævlig. Jeg følte meg som en kokt hummer. Det er ikke optimalt, sier Tiril Eckhoff

- Det var veldig varmt, jeg føler jeg fikk heteslag. Jeg måtte inn i bussen og kjøle meg ned før start, sier Kaia Wøien Nicolaisen.

Neste mulighet er stafett på fredag, der er Norge tittelforsvarer etter VM-gullet i Oslo for ett år siden.

Men landslagstrener Stian Eckhoff har mye å tenke på.

- Ja, jeg må innrømme at jeg er spent, sier Eckhoff.

Han fortsetter:

- Dette er nitrist. Det er ikke så mye mer å si. Vi hadde forhåpninger Det blir for mange bom og da er det kjørt. Det virker som vi ikke får til det vi gjør på innskyting, sier Stian Eckhoff.

Tyske Laura Dahlmeier tok gullet, foran Gabriela Koukalova fra Tsjekkia. Alexia Runggaldier fra Italia tok bronsen.

Fakta: Kvinner, 15 km:

Gull: Laura Dahlmeier, Tyskland 41.30,1 (1),

sølv: Gabriela Koukalova, Tsjekkia 0.24,7 (1),

bronse: Alexia Runggaldier, Italia 1.45,6 (0),

4) Mari Laukkanen, Finland 1.56,8 (1), 5) Jekaterina Avvakumova, Sør-Korea 2.03,6 (0), 6) Susan Dunklee, USA 2.06,8 (2), 7) Maren Hammerschmidt, Tyskland 2.27,5 (2), 8) Vanessa Hinz, Tyskland 2.45,5 (2), 9) Julia Dzjima, Ukraina 2.46,1 (2), 10) Olena Pidhrusjkna, Ukraina 2.54,6 (2).

De norske: 39) Tiril Eckhoff 4.47,0 (4), 47) Kaia Wøien Nicolaisen 5.24,8 (39), 58) Marte Olsbu 6.48,2 (5), 63) Fanny Horn Birkeland 7.02,3 (5).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling