Slapp med skrekken

Francesco Totti og Italia sto lenge i fare for å ryke ut av VM, men Alessandro Del Piero kom inn og scoret. Kampen minutt for minutt!

Det gikk til slutt bra, men det var tøft å være italiener i ettermiddag.

For Italia fikk det ikke enkelt mot lettbeinte meksikanere. Og da Jared Borgetti nikket inn 1-0 i første omgang ble ikke nervene noe mindre.

Kroatia-poeng ville da bety VM-exit for Italia. Nå fikk de etter hvert uventet hjelp av Ecuador. Søramerikanerne vant 1-0 over bronsevinnerne fra 1998-VM.

Dermed hadde ikke Alessandro Del Pieros scoring noen minutter før slutt så veldig stor betydning. Annet enn at det betyr noe for stoltheten til fotballstormakten. Å gå videre tross to tap ville føles flaut for mange i støvellandet.

Lettet sjef

- Hvis jeg må si noe om kampen så synes jeg den var ok. Hadde vi vunnet hadde jeg vært komfortabel, men vi gikk videre og det var det viktigste, sier Del Piero.

Også landslagssjef Giovanni Trapattoni var en lettet mann i ettermiddag.

- Det var et voldsomt press på oss, også fra fansen vår. Vi fikk et mål annullert som kanskje skulle vært gyldig. Og vi hadde to andre gode sjanser, sier Trappatoni.

Før VM ble Italia nevnt som en av de hotteste gullkandidatene av mange. Enda flere holdt en knapp på Italia etter at Frankrike og Argentina forsvant ut.

Men i Oita i dag var Mexico det laget som utvilsomt imponerte mest. Grønntrøyene lekte til tider med italienerne og hadde flere store sjanser. Scoringen til Borgetti kom på et flott heading med ryggen til mål etter strålende Mexico-spill.

- En drøm

Også Italia hadde sine sjanser, men verken Fransesco Totti, Christian Vieri eller Filippo Inzaghi hadde dagen.

Utlikningen fortalte likevel en hel del om Italias kvalitet - og bredde. Innbytter Montella la inn til innbytter Del Piero.

- Å komme fra benken og score var fantastisk, det var virkelig deilig, sier Del Piero.

- Hvis jeg hadde en drøm foran denne kampen, så var det nettopp dette.

Etter kampen ble Juvetus-spissen takket av sine lagkamerater.

- Ale viste hvilken stor mester han er. En speisell takk til ham, sier Gianluca Zambrotta.

  • I åttendedelsfinalen venter Sør-Korea, Portugal eller USA for Mexico og Italia. Mexico møter gruppetoeren, mens Italia skal opp mot vinneren av gruppe D.
MÅLSCORER: Borgetti har akkurat gitt Mexico ledelsen mot Italia.
MEXICO-JUBEL:</B> Borgetti feirer 1-0 med sine lagkamerater. Foto: SCANPIX
<B>FULLTREFF:</B> Innbytter Del Piero nikker ballen i mål. Foto: SCANPIX
<B>JUBELGUTT:</B> Italia klunne puste letter ut etter Alessandro Del Pieros scoring. Foto: SCANPIX