Liverpool - Brighton

Slapp med skrekken

Liverpools stjernegalleri slapp med skrekken da Brighton gjestet Anfield.

NEDTUR: Liverpools stjerner fikk det tøft mot Brighton. Foto: Nick Potts/Pa Photos
NEDTUR: Liverpools stjerner fikk det tøft mot Brighton. Foto: Nick Potts/Pa Photos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Liverpool - Brighton 2-2 (2-1)

Liverpool har 21. Premier League-kamper uten nederlag etter lørdagens dyst mot Brighton. De er nok likevel skuffet over at lørdagens dyst ikke endte med tre poeng.

Oppgjøret resulterte i festfotball fra første spark. Både sjansene og målene kom på bestilling i første omgang.

Liverpool ledet 2-0 tidlig, men Brighton ga seg aldri og reduserte før pause.

Andre omgangen ble ikke noe mindre spennende da tidligere Liverpool-spiller Adam Lallana fant Leandro Trossard som utliknet.

Liverpool virket rystet etter utlikningen og samme mann satte inn 3-2, men Liverpool ble reddet av linjedommer som hadde flagget oppe.

Dermed endte det 2-2 på Anfield.

- Det var en fantastisk prestasjon av oss, spillerne fortjener ros i dag. Vi spilte med intensitet og mot, sa en fornøyd Graham Potter etter kampen.

Før avspark hadde Mohamed Salah scoret i sju Premier League-kamper på rad. Leicester-spiss Jamie Vardy innehar rekorden etter å ha scoret i 11. kamper på rad i 2015/16 sesongen. Liverpool-stjerna fant ikke veien til nettmaskene og Vardys rekord er trygg.

VINKELEN: Jordan Henderson plasserte sin første Premier League-scoring for sesongen i krysset. Foto: Jon Super/AP
VINKELEN: Jordan Henderson plasserte sin første Premier League-scoring for sesongen i krysset. Foto: Jon Super/AP Vis mer

Drømmestart

Det var ingenting å utsette på antall målsjanser i første omgang. Publikum på Anfield hadde akkurat satt seg da Brighton fikk muligheten. Solly March kom seg inn i boksen og fikk skyte fra godt hold, men et tigersprang fra Alisson reddet Liverpool.

Ett minutt seinere måtte Brighton-målvakt Sánchez plukke ballen ut av nettet. Van Dijk slo opp til Salah som spilte videre til Jordan Henderson. Liverpool-kapteinen takket med å bøye ballen perfekt opp i krysset.

Da kampuret rundet 15. minutter forsøkte Brightons Bissouma seg fra distanse. Skuddet gikk via Alisson og stolpen, men ikke i mål. Like etter fikk Roberto Firmino en drømmemulighet, men skuddet var av det svake slaget.

Som før den første scoringen misbrukte Brighton mulighetene sine, mens Liverpool viste klasse foran mål. Innbytter Alex-Oxlade Chamberlain slo et strålende innlegg til Sadio Mané som stanget inn 2-0.

Plutselig spilte Brighton seg i trøbbel og Sadio Mané økte til 3-0, men ballen var innom hånda til Liverpool-angriperen. Etter en liten VAR-sjekk ble scoringen annullert.

Gjestene reduserte til 2-1 like før pause da Enock Mwepu fikk drømmetreff fra distanse.

MÅL: Brighton-målvakt Sánchez fikk det ikke enkelt på Anfield. Foto: Paul Ellis/AFP
MÅL: Brighton-målvakt Sánchez fikk det ikke enkelt på Anfield. Foto: Paul Ellis/AFP Vis mer

Dramatikk

De to duellantene fortsatte i samme tempo da andre omgang ble sparket i gang.

To minutter ut i omgangen fikk Mohamed Salah nettsus, men den ble fort annullert for offside. Like etter fikk tidligere Liverpool-spiller Adam Lallana en stor mulighet, men skuddet ble for svakt.

Etter 65. minutter var utlikningen i mål. Brighton hadde gått fra 2-0 til 2-2 etter at Trossard viste stor klasse.

- Fenomenal fotball fra Brighton, sa TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

Samme mann overlistet Alisson i Liverpool-buret, men etter en hårfin offside ble scoringen annullert.

Det kom ingen flere scoringer og oppgjøret ender med poengdeling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer