Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Impossible Games

Slapp nyhet: - Å, herregud

Isabelle Pedersen og Impossible Games vises i over hundre land. - Hadde du spurt meg i morges, hadde jeg ikke sett den komme, sier stevnegeneral Steinar Hoen. Pedersens reaksjon: - Å, herregud.

TELLER NED: Isabelle Pedersen gleder seg til Impossible Games på Bislett stadion torsdag kveld. Her fra en sceneprat på Thon Hotell Opera i Oslo i går kveld. Foto: Bjørn Langsem
TELLER NED: Isabelle Pedersen gleder seg til Impossible Games på Bislett stadion torsdag kveld. Her fra en sceneprat på Thon Hotell Opera i Oslo i går kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

THON HOTEL OPERA (Dagbladet): Den internasjonale friidretten er tilbake igjen torsdag. Først ut av de store stevnene er Bislett Games, eller Impossible Games som det heter i år.

Lekene kommer i en helt annen form på grunn av coronasituasjonen. Det blir ingen tilskuere på Bislett stadion, og hensynet til smittevern blir strengt ivaretatt.

Onsdag kveld stilte flere av utøverne opp til en prat på Thon Hotel Opera i Oslo, som Dagbladet dekket live. Og Steinar Hoen legger ikke skjul på begeistringen over nyheten han har fått det siste døgnet.

STOR INTERESSE: Steinar Hoen slapp nyheten om den enorme TV-interessen onsdag kveld. Her i samtale med Isabelle Pedersen (t.v.) og Line Kloster. Foto: Bjørn Langsem
STOR INTERESSE: Steinar Hoen slapp nyheten om den enorme TV-interessen onsdag kveld. Her i samtale med Isabelle Pedersen (t.v.) og Line Kloster. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Over hundre land har skaffet seg rettighetene til å vise Impossible Games. Selv onsdag kveld var agentbyrået og Hoen i samtaler med selskaper og land som ønsker å kringkaste begivenheten.

USA, Russland, Japan, India og hele Afrika er bare noen eksempler. Og Hoen er henrykt:

- Det kommer til å bli flere seere enn noen gang. Hvis ikke dette gjør dere nervøse, vet ikke jeg, erklærte stevnegeneralen under en sceneprat med utøverne på Thon Hotel Opera.

- Hadde du spurt meg i morges, hadde jeg ikke sett den komme, sier han til Dagbladet.

ÆRLIG: Da Karsten Warholm ble spurt om hvordan han takler presset foran Impossible Games, var svaret kort og ærlig. Video: Bjørn Langsem Vis mer

Konfrontert med tallet gir hekkeløper Isabelle Pedersen tydelig uttrykk for at dette er stort:

- Å, herregud. Nå kjenner jeg at dette skal bli veldig gøy, bemerker hun og sikter til den uvanlige distansen på 200 meter hekk. Hundre prosent komfortabel er hun ikke, selv om hun løp distansen på Fana stadion som ung.

- Jeg prøver å være cool. Nei, det blir som det blir, sier Pedersen, som trente i Los Angeles fram til 22. mai.

KJÆRLIGHET: Friidrettsutøver Amalie Iuel får spørsmål om sin nye kjæreste, Aksel Lund Svindal. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Det skal være litt show. Dette er for flere enn meg. Du vet hvor viktig denne konkurransen er. Jeg gjør dette like mye for Bislett Alliansen, de som jobber med Bislett Games og klubbene i Oslo.

Stevnet ble planlagt lenge før det ble løsnet en smule på coronarestriksjonene. Her blir det mange uvanlige distanser - som blant annet 200 meter hekk, 300 meter hekk, 600 meter for kvinner og 25 000 meter for menn.

Pedersen løper mot Line Kloster og de finske jentene Annimari Korte og Nooralotta Neziri.

REKORDFORSØK: Karsten Warholm skal prøve seg på verdensrekord. Til høyre trener Leif Olav Alnes. Foto: Bjørn Langsem
REKORDFORSØK: Karsten Warholm skal prøve seg på verdensrekord. Til høyre trener Leif Olav Alnes. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Karsten Warholm skal prøve å sette verdensrekord på 300 meter hekk. Han løper alene i bane sju.

Amalie Iuel skal også løpe 300 meter hekk mot danske Sara Slott Petersen og Léa Sprunger fra Sveits.

- Jeg tror det blir gøy. Det er to år siden jeg løp distansen. Jeg får håpe jeg er blitt bedre siden sist, forteller Iuel til Dagbladet.

EN TOUCH AV SOMMER: Amalie Iuel smakte på norske jordbær i går kveld. Foto: Bjørn Langsem
EN TOUCH AV SOMMER: Amalie Iuel smakte på norske jordbær i går kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Hva tenker du om at stevnet blir vist i over hundre land?

- Det er kult å skape så mye engasjement rundt stevnet. Vi må bare takke Steinar (Hoen) og hele Bislett Alliansen. At det er med så mange internasjonale utøvere er også kult.

Filip Ingebrigtsen får en travel kveld. Han skal løpe både 1000 meter og 2000 meter - det siste løpet sammen med resten av Ingebrigtsen-brødrene.

I DUELL: Ingebrigtsen-brødrene er klare til å gi jernet. Fra venstre: Henrik, Jakob og Filip. Foto: Bjørn Langsem
I DUELL: Ingebrigtsen-brødrene er klare til å gi jernet. Fra venstre: Henrik, Jakob og Filip. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det som skjer nå er en massesuggesjon. Plutselig skal alle ha dette, sier Hoen.

- Det har ikke så mye med arrangementet å gjøre, men mest med timingen. Det er blitt en nyhetssak at friidretten er i gang igjen. Og vi er først.

- Hvordan tror du seerne vil reagere på mange rare distanser?

- Jeg tror det er viktig. OL-kravet er ikke mulig å ta. Verdensrankingen er fryst. Karsten er nummer én i verden, hvorfor skal han løpe 400 meter hekk? Da er det bedre å løpe andre distanser der du kan sette rekorder. Utøverne får betalt, men det er ikke store beløp de får. I alle fall ikke i nærheten av normalt. Da får vi prøve å friste dem med å lage litt moro, påpeker Hoen.

Stevnet åpner med nasjonalsangen klokka 20.02 torsdag. Du kan se hele programmet her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!