Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slapp straff etter apelyder mot Lukaku

Den italienske fotballklubben Cagliari blir ikke straffet for de rasistiske ytringene klubbens supportere rettet mot Inter-spiss Romelu Lukaku nylig.

UTSATT FOR RASISME: Romelu Lukaku. Foto: NTB Scanpix
UTSATT FOR RASISME: Romelu Lukaku. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lukaku ble møtt med apelyder i forkant av at han satte inn det avgjørende straffesparket i Inters 2-1-seier over Cagliari på Sardinia 1. september. Episoden har i ettertid vært til behandling i Det italienske fotballforbundets disiplinærkomité.

Tirsdag opplyser komiteen at «tilrop, fløytesignaler og skrik» fra hjemmefansen rett før Lukakus straffescoring ikke kan anses for å være diskriminerende med hensyn til «omfang og reell oppfattelse».

– Disiplinærkomiteen har besluttet ikke å innføre sanksjoner mot Cagliari, heter det videre.

Etter den aktuelle kampen ba Lukaku fotballmyndighetene om å stå sammen i kampen mot rasisme.

Everton-spiss Moise Kean ble gjenstand for lignende tilrop da han spilte for Juventus mot Cagliari forrige sesong. Det samme gjorde den franske midtbanespilleren Blaise Matuidi.

Cagliari, som har tatt sterkt avstand fra supporternes oppførsel, ble ilagt en bot på 5.000 euro for at det ble kastet plastflasker mot dommerne under kampen mot Inter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media