Slapp United inn i tetkampen

John Arne Riise (22) varmet opp med ryggen til og gikk glipp av en av fotballhistoriens største tabber da Liverpool-keeper Jerzy Dudek ga United ledelsen hjemme på Anfield.

LIVERPOOL (Dagbladet): Men Riise skjønte raskt hva som hadde foregått bak ryggen hans. Polakken lå urørlig i gresset, lagkameratene dro seg i håret - og United danset lykkelige rundt heldiggrisen Forlan som hadde fått et av tidenes gratismål.

- Jeg fikk ikke snakket med Dudek etter kampen. Han forsvant så raskt, sier Riise.

Det forteller antakelig noe om polakkens sinnstilstand i øyeblikket. For det var dessverre ikke første gangen denne sesongen han dummet seg ut. Og Riise følte behov for å fortelle hvor god Dudek faktisk er da Dagbladet traff ham noen timer etter oppgjøret mot United.

- Han er en av verdens aller beste keepere. Og han er Liverpools førstekeeper, fastslår Riise.

- Og han sto veldig bra mot Vitesse Arnhem i UEFA-cupen torsdag, legger han til.

Ny helt

Uavhengig av tabben - United-manager Sir Alex Ferguson hadde magefølelsen som rumlet noe om seier mot erkefienden.

- Jeg sa allerede i forrige uke at nå begynner det å gå vår vei.

Og bekreftelsen kom i går. I form av både marginer og en sentral midtbane med Paul Scholes og Quinton Fortune som kjørte over Dietmar Hamann, og spesielt Steven Gerrard.

- Mot Liverpool viste vi stor innsatsvilje og god lagånd, legger Ferguson til.

Og naturligvis nevner han sin nye helt, Diego Forlan:

- Fansen vil aldri glemme ham etter dette.

Forferdelig

Det er heller ikke så lett å glemme Dudek. Den forferdelige keepertabben kom i det 64. minuttet: Jamie Carragher nikket en enkel ball tilbake til en upresset Dudek - i etterkant av et godt initiativ fra Ole Gunnar Solskjær.

Men ballen forsvant som en skvetten katt ut av armene hans og ned mellom beina. Der sto Forlan og prikket inn ballen fra et par meters hold. Uhyre enkelt. Og uhyre pinlig for Dudek.

Ifølge de siste rapportene fra Liverpool i går kveld, skal manager Gérard Houllier allerede ha bestemt seg for at Englands U-21-keeper Chris Kirkland skal stå i Liverpools mål i ligacupkampen mot Ipswich kommende onsdag.

Kan bli kostbart

- Det er i hvert fall ikke noe jeg har hørt noe om, sier Riise.

Og inntil videre er Houllier mest opptatt av å forklare og unnskylde sin førstekeeper.

- Du kan ikke gardere deg mot slike tabber, men Jerzy var opphisset både på egne og lagets vegne, sier Houllier til Sky Sports.

Han legger til at han er glad for støtten Dudek fikk fra lagkameratene etter kampen.

Selv om det skjedde en del annet i kampen som påvirket sluttresultatet - blant annet ytterligere to scoringer og en kjemperedning fra United-keeper Barthez - er det ingen tvil om at Dudeks tabbe betydde mest. Et faktum også Houllier nevner med stor tyngde:

- Tabben kan bli kostbar for Liverpool, sier Houllier.

Ikke bekymret

Han husker kanskje et par av United-keeper Barthez tabber i fjor, faktisk i begge kampene mot Arsenal. Mange vil hevde at tabbene kostet United seriegullet.

John Arne Riise fikk spille de siste snaue 20 minuttene, inkludert mange minutters tillegg etter et par småampre tilløp og en gjennomblodig Gary Neville-ankel. Og nordmannens innhopp var så positivt at det var vanskelig å forstå at Traore fikk spille venstreback fra start. Men akkurat det bekymrer ikke nordmannen.

- Det gjør meg ingen ting. Det skal spilles mange kamper. Får jeg halvparten, er jeg fornøyd. Vi har 25 spillere som alle kan gjøre en fullgod jobb, sier Riise.

Noe ville skje

Han flirer litt av at han plutselig fikk spesialoppvartning da han skulle ta sine berømte lange innkast.

Bare noen centimeter unna sto landsmannen Ole Gunnar Solskjær og gjorde alt for å ødelegge effekten.

- Jeg skjønte at noe ville skje. Dette har Ole Gunnar snakket om på landslagssamlingene. De som kaster langt, blir hemmet hvis noen stiller seg rett foran dem. Jeg fikk ikke brukt armene skikkelig fordi han sto der han sto, sier Riise og ler.

LA EGGET: I det 64. minuttet stoppet Jamie Carragher et godt initiativ fra Ole Gunnar Solskjær, og nikket en enkel ball tilbake til en upresset Jerzy Dudek. Men ballen forsvant som en skvetten katt ut av armene hans og ned mellom beina på polakken. Like i nærheten lurte den argentinske måljegeren Diago Forlan.
LATTERBRØL: Mens Liverpool-spillerne dro seg i håret, danset Ole Gunnar Solskjær og Ryan Giggs rundt heldiggrisen Forlan.