ILLE: Det så veldig dramatisk ut da Ilnur Zakarin veltet på den 19. etappen av Giro d'Italia. Heldigvis slapp han unna de mest alvorlige skadene. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
ILLE: Det så veldig dramatisk ut da Ilnur Zakarin veltet på den 19. etappen av Giro d'Italia. Heldigvis slapp han unna de mest alvorlige skadene. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Slapp utrolig nok unna alvorlige skader

Sendt til sykehus etter skrekkrasj

(procycling.no): Det var ikke bare sammenlagtleder Steven Kruijswijk som var uheldig på fredagens etappe av Giro d'Italia.

Enda verre gikk det for russiske Ilnur Zakarin, som lå på femteplass før etappen.

TV-bildene viste russeren liggende i grøfta, flere meter unna sykkelen sin. Det så meget dramatisk ut.

Heldigvis kom det raskt meldinger om at det etter forholdene gikk bra for Katusha-rytteren.

- På sykehus
Rittet kunne han dog glemme å fullføre, og istedenfor å fortsette på sykkel, men han fraktet til sykehus i ambulanse. Da hadde han allerede klart å røre på seg, og Zakarin skal ha vært ved bevisthet hele tiden.

- Ilnur er på sykehuset nå. Etter den informasjonen vi har i dette øyeblikk, slapp han unna det verste. sier sportsdirektør Dmitry Konyshev i en pressemelding fredag kveld.

- Den medisinske sjekken pågår fortsatt, og vi vil ha informasjon om kragebeinet eller skulderens hans, samt alle andre skader, senere i dag. Det er så forferdelig uflaks for Ilnur og hele laget.

Rett etterpå twitret laget at russeren har brukket det venstre kragebeinet og skulderbladet.

Det var ned fra Colle Dell'Agnello, årets høyeste fjellpass i årets Giro d'Italia, det gikk galt for russeren.

- Selvfølgelig risikerte han
Da jaktet han på Vincenzo Nibali og Johan Esteban Chaves som hadde stukket av i bakken.

- Det var en teknisk utforkjøring og Ilnur syklet raskt for å ta igjen lederne. Selvfølgelig risikerte han litt. Disse tingene skjer i sykkelsporten. Det er ingenting vi kan gjøre.

Med velten mistet Zakarin sin mulighet til å kjempe om en podieplass i rittet. Før etappen var han bare 1.50 bak andreplasserte Chaves. Opp til Kruijswijk, som allerede hadde veltet da Zakarin krasjet, var det 4.50.

- Det var klart at alt kunne skje på de to siste etappene i fjellene. Noen er heldig, noen er uheldig. Dessverre var det Ilnur, og den rosa trøyen, som hadde uflaks i dag.

Les flere sykkelnyheter på www.procycling.no!

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.