«Mini» Jakobsen Åge Hareide

Slår alarm: - Bekymret

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (55) er urolig over tingenes tilstand i Åge Hareides Rosenborg. Hareide selv fnyser av påstandene.

KRITISK: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er lite imponert over det Rosenborg har vist. Foto: Ole Martin Wold / NTB
KRITISK: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er lite imponert over det Rosenborg har vist. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag gikk Rosenborg på sitt tredje strake tap, etter 0-2 mot nyopprykkede Lillestrøm. Ekstra surt var det for trønderne at det var de gamle kjenningene Pål André Helland og Gjermund Åsen som scoret målene.

Hareides mannskap ligger nå på sjetteplass i Eliteserien - hele ni poeng bak gullrivalene Bodø/Glimt og Molde.

Det har fått alarmklokkene til å gå blant flere med Rosenborg-hjerte. En av dem er Jahn Ivar «Mini» Jakobsen. RBK-legenden synes laget spiller uten en idé om hva som skal skje offensivt.

- De sliter med å begeistre og står for lite angrepsvillig fotball, og da blir det vanskelig å vinne fotballkamper, sier Jakobsen til Dagbladet og legger til:

- Det er bekymringsfull at spillerne ikke virker å vite hva de skal gjøre når de skal angripe. Det er mye «sideveise» pasninger, og de evner ikke å sende folk framover i de riktige posisjonene, sier mannen med 194 kamper og 98 mål for Trondheims-laget.

Tidligere Rosenborg-spiller og Ranheim-profil Michael Karlsen beskrev Hareides opphold i Rosenborg slik:

Uenig

Åge Hareide deler ikke de samme tankene om at Rosenborg har vært «dørgende kjedelig» og «planløst» offensivt.

- Sesongen over ett har vi scoret bra med mål, og spilt bra angrepsfotball, så det henger ikke helt på greip, sier Hareide til Dagbladet.

UENIG: Rosenborg-trener Åge Hareide mener Rosenborg har vist god angrepsfotball. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
UENIG: Rosenborg-trener Åge Hareide mener Rosenborg har vist god angrepsfotball. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer

Det har vært turbulente dager for moldenseren, som støttet UEFA i nektingen av pride-markering i München. Hareide mente det ikke hørte hjemme på en fotballbane.

- Man bør holde idretten og fotballen helt fri for politikk og andre propagandasaker, som Pride er, sa Hareide til Adresseavisen torsdag formiddag.

Uttalelsen skapte store reaksjoner landet rundt. Til Dagbladet mente han at saken var blitt blåst opp og at det ikke var ment som et angrep på pride-markeringer.

- Jeg har ikke noe mot pride, det er bare noe positivt, sa Hareide.

PREGET: Det var en preget Åge Hareide som fortalte om det siste døgnet sitt, etter Christian Eriksen sin hjertestans lørdag. Video fra Discovery + og Eurosport Norge. Vis mer

- Uforståelig

I tillegg til å ha skuffet offensivt, har Rosenborg sluppet inn hele 16 mål på sine ti første kamper. Det er like mange som Sandefjord på kvalikplass, og bare fire lag har sluppet inn flere.

- Det er vanskelig å forstå at de slipper inn såpass mye. Åge er en kvalitetstrener der oppe med Nils Arne (Eggen) og Drillo, og jeg forventet overhodet ikke at det var defensivt de skulle slite.

Hareide mener laget har vært uheldige, og kan først og fremst takke seg selv for baklengsmålene.

- Hvis vi ser på de siste kampene så skyldes målene personlige feil, som er vanskelig å gardere seg mot. Vi skal i hvert fall jobbe på, og gjøre alt for at trenden snur.

SLITER: Rosenborg og Åge Hareide står med tre strake tap, og trenger sårt en opptur. Foto: Fredrik Hagen / NTB
SLITER: Rosenborg og Åge Hareide står med tre strake tap, og trenger sårt en opptur. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Utgående kontrakt

Hareide sin kontrakt løper ut ved årsskifte, og det er ventet en avgjørelse innen sommeren for tiden etter. Jakobsen er klar på at Hareide bør få tilbud om ny kontrakt.

- De kan ikke drive å bytte ut flere trenere nå. Jeg mener Hareide bør bli, og er det noen som kan få Rosenborg opp på hesten igjen, så er det han.

Rosenborg møter Haugesund hjemme på Lerkendal torsdag, i Eliteseriens ellevte runde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer