Kvinnelig frafall i idretten:

Slår alarm: - Krever endring

Færre jenter enn gutter tok medaljer under OL i Tokyo. Færre jenter velger også å satse på idrett generelt. Skiskytteresset Ingrid Landmark Tandrevold (24) mener man må slutte å sammenlikne kvinnelige og mannlige prestasjoner.

TANKEKORS: Ingrid Landmark Tandrevold tror jenter har en annen utviklingskurve en gutter og at dette er noe en selv, forbund, og allmenheten må ta hensyn til. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TANKEKORS: Ingrid Landmark Tandrevold tror jenter har en annen utviklingskurve en gutter og at dette er noe en selv, forbund, og allmenheten må ta hensyn til. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg tror at grunnen kan være at man ikke har den allmenne kunnskapen om at det kanskje kan ta lengre tid for ei jente å utvikle seg i en utholdenhetsidrett.

Det sier Ingrid Landmark Tandrevold til Dagbladet om hvorfor hun tror Norge sliter med rekruttering av jenter inn i toppidretten.

For det er en ting som bekymrer toppidrettssjef Tore Øvrebø med medaljestatistikken fra OL i Tokyo:

Langt flere menn enn kvinner tok medaljer under mesterskapet.

- Vi erkjenner problemstillingen. Og her er vi ikke gode nok, sa Øvrebø på en pressekonferanse i Tokyo.

For de norske gutta tok totalt sju medaljer. De norske håndballjentene sto for medaljefangsten på kvinnesiden, da de vant bronsefinalen mot Sverige.

- Vi kommer til å forsterke kompetansen og ressursene som trengs inn i jentemiljøene. Vi må bli flinkere til å spisse kompetansen mer med det som trengs for å lykkes som kvinne i toppidretten. Vi er veldig glade for pengene vi disponerer. Men det trengs mer for å kunne ha bredere satsinger. Arbeidet som skal til vil være i tett samarbeid med særforbundsmiljøene, sa toppidrettssjefen videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer