Kvinnelig frafall i idretten:

Slår alarm: - Krever endring

Færre jenter enn gutter tok medaljer under OL i Tokyo. Færre jenter velger også å satse på idrett generelt. Skiskytteresset Ingrid Landmark Tandrevold (24) mener man må slutte å sammenlikne kvinnelige og mannlige prestasjoner.

TANKEKORS: Ingrid Landmark Tandrevold tror jenter har en annen utviklingskurve en gutter og at dette er noe en selv, forbund, og allmenheten må ta hensyn til. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TANKEKORS: Ingrid Landmark Tandrevold tror jenter har en annen utviklingskurve en gutter og at dette er noe en selv, forbund, og allmenheten må ta hensyn til. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg tror at grunnen kan være at man ikke har den allmenne kunnskapen om at det kanskje kan ta lengre tid for ei jente å utvikle seg i en utholdenhetsidrett.

Det sier Ingrid Landmark Tandrevold til Dagbladet om hvorfor hun tror Norge sliter med rekruttering av jenter inn i toppidretten.

For det er en ting som bekymrer toppidrettssjef Tore Øvrebø med medaljestatistikken fra OL i Tokyo:

Langt flere menn enn kvinner tok medaljer under mesterskapet.

- Vi erkjenner problemstillingen. Og her er vi ikke gode nok, sa Øvrebø på en pressekonferanse i Tokyo.

For de norske gutta tok totalt sju medaljer. De norske håndballjentene sto for medaljefangsten på kvinnesiden, da de vant bronsefinalen mot Sverige.

- Vi kommer til å forsterke kompetansen og ressursene som trengs inn i jentemiljøene. Vi må bli flinkere til å spisse kompetansen mer med det som trengs for å lykkes som kvinne i toppidretten. Vi er veldig glade for pengene vi disponerer. Men det trengs mer for å kunne ha bredere satsinger. Arbeidet som skal til vil være i tett samarbeid med særforbundsmiljøene, sa toppidrettssjefen videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.