Håndball og skader:

Slår alarm før håndball-EM

Gro Hammerseng-Edin er redd for utviklingen med stor belastning på håndballstjernene.

FRYKTER FOR HELSEN: Håndballekspert Gro Hammerseng-Edin skriver i et innlegg på TV2.no at hun er redd for helsen til norske håndballspillere. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FRYKTER FOR HELSEN: Håndballekspert Gro Hammerseng-Edin skriver i et innlegg på TV2.no at hun er redd for helsen til norske håndballspillere. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag starter håndball-EM for kvinner i Frankrike, og flere skader har preget det norske laget i oppkjøringen.

Nå slår tidligere landslagskaptein Gro Hammerseng-Edin alarm.

- Alarmen uler hos meg. Det handler ikke om Norges gullsjanser. I mine øyne er de fortsatt favoritter sammen med Frankrike. Alarmen går fordi jeg opplever at den totale belastningen på disse spillerne over tid er for stor, skriver Hammerseng-Edin i et blogginnlegg hos TV 2.

Hun sikter blant annet til Stine Bredal Oftedal som sto over alle tre kampene i Møbelringen Cup med en lårskade. I tillegg satt Katrine Lunde på benken mot Frankrike med en vond ankel, Thea Mørk måtte også sette seg i Frankrike-kampen med en skade, og både Amanda Kurtovic og Nora Mørk er utilgjengelige med alvorlige kneskader.

Helsefokus

Hammerseng-Edin frykter at det blir for stor belastning på spillerne, blant annet på Linn Jørum Sulland, som nå står igjen som det opplagte valget som høyre bakspiller med Kurtovic og Nora Mørk ute.

- Noen få klarer å håndtere det, men ikke særlig mange. Det koster å være verdens beste. Jeg er klar over at det ikke finnes en enkel løsning her, spesielt siden det trolig ikke er aktuelt for verken ledere, spillere, trenere å senke ambisjonene. Verken på klubb eller landslagsnivå. Debatten må reises. Hvordan finne løsninger for å sørge for at det er en forsvarlig totalmengde over tid? Både når de står midt i det, og hvordan sikre at flest mulig går ut av håndballkarrieren med helsa i behold? skriver Hammerseng-Edin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer