Trening for barn

Slår alarm om barna

Titusenvis av barn mellom seks og tolv år er ikke tilbake på fotballbanene igjen – selv om myndighetene ga klarsignal for en måned siden.

BEKYMRING: Norske kretsledere og Norges Fotballforbund er uroet over at tusenvis av barn ikke er tilbake i aktivitet selv en måned etter at klubbene fikk klarsignal til å innta banene igjen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
BEKYMRING: Norske kretsledere og Norges Fotballforbund er uroet over at tusenvis av barn ikke er tilbake i aktivitet selv en måned etter at klubbene fikk klarsignal til å innta banene igjen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var 1. april at Helsedirektoratet gjorde det klart at fotballbanene kunne åpnes for aktivitet igjen. Aktiviteten skulle riktignok følge smittevernreglene som myndighetene til enhver tid satte opp.

Sunnmøre Fotballkrets gjennomførte for noen dager siden en spørreundersøkelse blant sine klubber for å kartlegge aktiviteten der ute.

Det var ett av svarene som oppbrakte daglig leder Bjørn Oskar Haukeberg:

Selv om mange klubber har fått fart på fotballen igjen, har to av tre barn mellom seks og tolv år ikke kommet i gang igjen etter corona-pausen.

Det betyr flere tusen barn bare i den regionen.

- Jeg har stor forståelse for frykten for å åpne opp. Ansvaret er tungt å bære for noen av klubbene, som er redd for å forårsake smitte. Men jeg er redd alternativet blir verre om vi ikke kommer i gang med tilbud til barna igjen. Jeg er oppriktig bekymret, sier Haukeberg til Dagbladet.

Det var Sunnmørsposten som først skrev om saken lokalt.

- Vi har 340 000 jenter og gutter som spiller fotball i Norge. Den største gruppa vi engasjerer, er barn mellom seks og tolv år. For de fleste handler det ikke om å bli fotballproff eller noen stor fotballspiller. Men det er mye sosial læring i fotballen, det er en plass å møte vennene sine på. Og et trygt sted, sier Haukeberg til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer