Hva skjer med etterveksten i norsk kvinnelangrenn?

Slår alarm om norsk kvinnelangrenns framtid. Løfshus er bekymret

Norge har dominert internasjonal kvinnelangrenn i mange år, men etter gjennombruddet til Heidi Weng og Ragnhild Haga har det stoppet helt opp. Nå advares Norge av svenskene.

FULL STOPP: Heidi Weng og Ragnhild Haga er født i 1991 og var de siste skijentene som kom opp i den norske talenteksplosjonen som ble innledet av Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug i 2007. Etterveksten etter Weng og Haga (26) er en stor utfordring for norsk kvinnelangrenn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FULL STOPP: Heidi Weng og Ragnhild Haga er født i 1991 og var de siste skijentene som kom opp i den norske talenteksplosjonen som ble innledet av Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug i 2007. Etterveksten etter Weng og Haga (26) er en stor utfordring for norsk kvinnelangrenn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norsk langrenn var best på stort sett alle områder i 2017/18-sesongen, noe som gjenspeilet seg både i OL og på verdenscuplistene for begge kjønn.

Johannes Høsflot Klæbo og Heidi Weng vant verdenscupen sammenlagt, mens Klæbo og Maiken Caspersen Falla triumferte i sprintcupene. Weng vant også distansecupen foran Ingvild Flugstad Østberg, hvor Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund ble nr. 2 og 3 bak Dario Cologna på herresiden.

Norge hadde fire løpere topp 10 i verdenscupen både på herre- og kvinnesiden, og Klæbo sørget naturligvis også for seier i U23-klassen, hvor de norske og russiske talentene dominerer.

I kvinnenes U23-klasse er imidlertid Norge på etterskudd. Vi må helt ned til 7. plass for å finne ei norsk jente på lista over de beste U23-løperne i verden, nemlig Tiril Udnes Weng. Her er det russerne som dominerer. Og i juniorklassen er svenskene best.

- Jeg liker det ikke. Jeg er ikke fornøyd med etterveksten på kvinnesiden, innrømmer Norges langrennssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

- På sikt ville jeg vært bekymret for norsk kvinnelangrenn. Det ser mye bedre ut i Sverige og Russland, sier Expressen-kommentator Tomas Pettersson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer