Slår alarm om stemningen på Anfield

Men lokalavisa «frikjenner» skandinavene.

• Følg Derby - Liverpool direkte kl. 16!

(Dagbladet.no): - Vi har de beste supporterne i verden, har John Arne Riise uttalt om Liverpool-fansen.

Opp gjennom årene har The Kop vært Liverpools 12. spiller på Anfield, og sørget for et støynivå få - om noen arenaer i England - kan vise maken til.

Men etter Liverpools 4-1-seier mot Portsmouth i helga slår lokalavisa Liverpool Echo alarm.

Kunne høre en knappenål falle

Med tittelen «Sound of silence as Liverpool go it alone» advarer avisa om at den magiske stemningen på Anfield er i ferd med å forsvinne.

Til tross for at de lå under 0-2 var det ifølge Liverpool Echo Portsmouth-fansen som hørtes best, med rop som «Can you hear the Scousers sing?» og «Two nil and you still don\'t sing!».

Treffende nok, konkluderer lokalavisa, og hevder stemningen på Anfield lørdag var som på et likhus.

BERØMT FOR DET HØYE STØYNIVÅET: Anfield har vært en 12. spiller for Liverpool, som her tidligere i år, da de helrøde tok imot Barcelona i Champions League. Nå advarer lokalavisa Liverpool Echo om at den magiske stemningen er i ferd med å forsvinne. Foto: EPA
BERØMT FOR DET HØYE STØYNIVÅET: Anfield har vært en 12. spiller for Liverpool, som her tidligere i år, da de helrøde tok imot Barcelona i Champions League. Nå advarer lokalavisa Liverpool Echo om at den magiske stemningen er i ferd med å forsvinne. Foto: EPA Vis mer

«Da den lille forsamlingen av bortesupportere stanset for å få igjen pusten, kunne du høre en knappenål falle - og hvert eneste ord fra Jamie Carraghers munn», skriver kommentator Nick Peet.

Frikjenner turistene

Anfield er på langt nær den eneste arenaen hvor stemningen har tapt seg. I Manchester er United-supporterne blitt beskyldt for å tolke «Theatre of Dreams» litt for bokstavelig - og Sir Alex Ferguson har tidligere karakterisert hjemmefansen som søvnige. José Mourinho klaget over bortefansens mobbesanger da han var manager.  

Sterkest uttrykte likevel Roy Keane det.

- På bortebane er fansen fantastiske, jeg vil kalle dem hardcore-fans. Men hjemme tar de noen drinker og kanskje et par rekesmørbrød, og aner ikke hva som skjer på banen, sa han.

Liverpool Echo mener det blir for lettvint å gi turistene skylda for mangelen på støy fra The Kop.

- Når to av tre på den tribunen har sesongkort, er det virkelig ingen unnskyldninger. Det er for enkelt å skylde på folk fra Skandinavia og Irland som er på dagstur, slås det fast.

Slår alarm om stemningen på Anfield
<B>STILLE TROSS STORSEIER:</B> Lokalavisa hevder bare bortefansen lagde lyd da Fernando Torres og Liverpool lekte seg til 4-1 mot Portsmouth.