Landslagsspillere satser i utlandet

Slår alarm over spillerflukt fra Toppserien: - Har vært krise i mange år

Store profiler forsvinner fra Toppserien i 2018. Lise Klaveness er bekymra for norsk fotball, mens Heidi Støre mener nivået vil styrkes.

FORSVINNER: Fire av de norske spillerne på dette bildet er klar for proffotball i utlandet. Her fra presentasjon av årets spillere i Toppserien 2017. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FORSVINNER: Fire av de norske spillerne på dette bildet er klar for proffotball i utlandet. Her fra presentasjon av årets spillere i Toppserien 2017. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere norske fotballspillere tar steget ut i verden. Nylig har Lisa-Marie Karlseng Utland fra Røa signert for FC Rosengård, Ingrid Spord fra LSK går til italienske Fiorentina og Elise Thorsnes går fra Avaldsnes til Canberra United i Australia (lån). Kristine Minde droppet nyheten at hun fra desember bytter lag fra Linköping til VfL Wolfsburg. Der blir hun lagvenninne med Caroline Graham Hansen.

- Helt siden jeg var liten, har jeg drømt om en gang å spille i Tyskland. Wolfsburg er en klubb jeg har stor respekt for. Jeg er takknemlig for å ha fått denne sjansen, og jeg gleder meg veldig til å bli kjent med mine nye lagvenninner, sa Minde til NTB.

Bekymra

Lise Klaveness, fotballekspert, forstår hvorfor spillere drar.

- Kvaliteten her hjemme er altfor lav. Toppserien har vært i krise i mange år, klubbene har hatt mer enn nok med å holde hodet over vannet med tanke på drift.

- Når vi samtidig ser en revolusjon i Europa når det gjelder proffsatsing på kvinnefotball i renommerte klubber, er det helt påregnelig at norsk fotball lekker spillere ut av landet, sier hun til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer