Slår alarm

Idrettspresident Berit Kjøll forventer at tiltakene spilt inn til revidert statsbudsjett på Stortinget tirsdag, går gjennom. Hvis ikke vil barn og unge i idretten lide stort.

FRYKTER DET VERSTE: Idrettspresident Berit Kjøll er redd for at barn og unge slutter med idrett på grunn av den økonomisk krisen oppstått som følge av corona. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FRYKTER DET VERSTE: Idrettspresident Berit Kjøll er redd for at barn og unge slutter med idrett på grunn av den økonomisk krisen oppstått som følge av corona. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Idrettspresident Berit Kjøll frykter et frafall i idrettsdeltakelse i Norge etter at en landsomfattende kartlegging av idrettens økonomiske tap ble lagt fram mandag.

- Dette anser vi som veldig alvorlig, sier Kjøll til Dagbladet.

Frykter økte medlemsavgifter

Kartlegginga viser at norsk idrett har et estimert nettotap på 1,5 milliarder kroner i månedene februar til juni som følge av coronakrisen. Det skriver Norges idrettsforbund i en pressemelding mandag.

En konsekvens av krisen vil føre til at fire av ti idrettslag vurderer en varig reduksjon av aktivitetstilbudet. Dette er alarmerende for Kjølls visjon, nemlig idrettsglede for alle.

- Jeg frykter at medlemsavgiftene vil sprette til vers. Økte medlemsavgifter er viktigste utfordringen vi har. Redusert idrettstilbud og økte medlemsavgifter vil gi et frafall i idrettsdeltakelse, sier Kjøll.

Fredag innførte Abid Raja en arrangementsordning på en milliard kroner med tilbakevendende kraft. Tiltakspakken skal kompensere for opp til 70 prosent av tapte inntekter for loppemarkeder, basarer, utleie av bygg, kiosksalg og parkering. Den gjelder fra 12. mars til 15. juni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer