MÅ LETE VIDERE: Bjarne Riis vil veldig gjerne tilbake til internasjonal toppsykling. Her fotografert under Tour de France i fjor. Foto: NICOLAS BOUVY / Epa / NTB scanpix
MÅ LETE VIDERE: Bjarne Riis vil veldig gjerne tilbake til internasjonal toppsykling. Her fotografert under Tour de France i fjor. Foto: NICOLAS BOUVY / Epa / NTB scanpix Vis mer

Slår beina under Bjarne Riis' comeback-drøm

Trofast samarbeidspartner vil heller satse annerledes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Torsdag meddelte danske Saxo Bank at de trekker seg ut av sykkelsatsingen og verdenstourlaget som denne sesongen har båret navnet Tinkoff-Saxo.

Bjarne Riis ble i vår suspendert, og seinere også sparket, fra sin sportslige lederrolle i laget etter uenigheter med kontroversielle Oleg Tinkov.

• Les mer: Saxo Bank bryter med Tinkov

Saxo Banks administrerende direktør, Kim Fournais, avkrefter overfor nyhetsbyrået Ritzau at de er på vei inn i et nytt samarbeid med Riis i et annet lag.

- I hvert fall ikke neste år. Man skal aldri si aldri. Vi har hatt et fantastisk samarbeid med Bjarne Riis, og vi vil helt klart ikke ha problemer med å samarbeide med ham igjen. Men akkurat nå ønsker vi å prioritere annerledes, uttaler Kim Fournais til Ritzau.

Åpner for gjenforening
Han er også mannen som grunnla Saxo Bank sammen med Lars Seier Christensen i 1992. Siden 2008 har banken satset tungt som sykkelsponsor for laget Riis var en del av fram til første del av årets sesong.

• Les mer : - Storlag sier nei til millionbidrag fra Riis

- Det kan godt være vi kommer tilbake. Men etter åtte år hvor vi har giret opp i sporten, føler vi at timingen er den rette til å ta en pustepause, fortsetter Fournais.

Kompanjongen Lars Seier Christensen bekrefter overfor dansk TV 2 at Riis har et sterkt ønske om å jobbe med sykling igjen.

- Bjarne vil gjerne tilbake. Men de neste par årene har ikk Saxo Bank planer om å være med i den størrelsesorden som vi har vært de siste årene, sier Christensen til kanalen.

Forhandlet
Det foregikk en stund forhandlinger om å forlenge sponsoravtalen med Tinkoff-Saxos lageier Tinkov, men dette ble lagt på is.

Nå vil Saxo Bank bruker andre metoder for å vise seg fram ute blant folkemassene.

Både Fournais og Christenen påpeker at Saxo Bank neppe vil gå inn som storsponsor i et bestemt prosjekt de neste par årene.

Likevel kommer de til å fortsette å interessere seg for idrett. Men man vil isteden prøve forskjellige aktiviteter av mindre art i bankens profileringsarbeid.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer