- Slår dere i VM, Drillo

MARSEILLE (Dagbladet): -Nei, sier trener Zagallo på spørsmålet om Norge kan slå Brasil to ganger på rad. -Jeg svarer ja, sier Drillo. -Det er klart vi kan det.

En time etter trekninga møttes Drillo og Zagallo i et hav av mikrofoner, kameraer og kulepenner. Brasil-treneren snakket som en foss _ Drillo bare smilte. Men bak maska som slo Brasil 4-2 på Ullevaal lå Drillos fornuft og realisme. Hvilket betyr:

_Jeg er ikke glad for å møte Brasil.

_Da vi tapte 4-2 for Norge hadde vi reist i 17 timer og var slitne, sier Zagallo. _Norge var ditto uthvilte og heltente. Men nå snakker vi om VM _ noe helt annet.

_Det er derfor jeg sier at det ikke kan skje igjen.

_At han (Zagallo) er så kategorsik er bare bra, sier Drillo. _Akkurat det passer oss fint. Men når det er sagt _ jeg er ikke glad for å møte Brasil. Sjøl om gruppa som sådann kunne vært verre.

Mye bedre enn sist

I Las Vegas for fire år siden så Drillo ut som en mann uten håp. I går kveld satt han på humør-treets midterste gren. For gruppe A er ikke i nærheten av den nekrolog-gruppa vi havnet i sist det var trekning.

Det kunne med andre ord vært mye verre.

Drillo blåste ut en betydelig mengde luft da vi slapp unna Brasil ved første korsvei i har du Sepp-på-maken-Blatters-treknings-show. Da vi lå igjen i bollen, og ble plassert sammen med verdensmesterne istedenfor Argentina, så han ut som en frossen innsjø. Men etterpå, mye varmere og omtenksom, tinet han. Og sa:

_Jeg tror Brasil vinner gruppa. Andrplassen må vi slåss med Skottland og Marokko om. Sistnevnte vet jeg ikke så mye om, men jeg liker progresjonen i gruppa.

_At vi møter Brasil til slutt _ etter at de sansynligvis har vunnet to kamper _ er perfekt.

Gode utsikter

Utgangspunktet fra gruppe A og videre til åttendelsfinalen er heller ikke det mest håpløse. Vinner vi mot hele klodens formodning gruppespillet skal vi møte nummer to i gruppe B (Italia-gruppa). Og blir vi nummer to _ som det var grunn til å sette penger på i går kveld _ skal vi ha vinneren.

Sansynligvis Italia.

_Hvis vi møter Italia i åttendelsfinalen vil Olsen være veldig lykkelig, sier Drillo. _Ikke fordi vi møter Italia, men fordi vi er videre. For er man først der blir det gode lag uansett. Men akkurat nå er det litt for langt for tankene.

Marokko er altså Drillos svarte høl i kunnskapshaugen om motstanderne. Men _ han tror de er veldig bra.

_De vant gruppa si klart i kvalifiseringa og er derfor et av de beste lagene i Afrika. Det forteller om kvalitet, sier Drillo.

Drillo og Brasils landslagssjef Zagallo
Drillo