Fotball-EM:

Slår full alarm i stjernetroppen

Spania har på kort tid opplevd to positive covid-19-tester på to av spillerne. Nå varsler de et potensielt «Nødlandslag».

UTE: Sergio Busquets (nummer to fra venstre) har testet positivt for covid-19. Nå varsles det hele 17 reserver. Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo/File Photo
UTE: Sergio Busquets (nummer to fra venstre) har testet positivt for covid-19. Nå varsles det hele 17 reserver. Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Med under en uke igjen til EM sparkes i gang har både kaptein Sergio Busquets (32) og Leeds-stopper Diego Llorente (27) testet positivt for corona.

Det har gjort at hele den spanske troppen har gått i isolasjon, og at man nå jobber på spreng for å ligge i rute inn til kampen mot Sverige.

Det har gjort at Spania tar null sjanser, og onsdag virker det som Det spanske fotballforbund (RFEF) har slått full alarm.

10 debutanter

Tidligere har de hentet opp seks spillere som potensielle reserver som skal trene i tilfelle noen flere utbrudd skulle finne sted i den originale troppen til Luis Enrique.

Rodrigo Moreno (Leeds), Kepa Arrizabalaga (Chelsea), Raúl Albiol (Villarreal), Brais Méndez (Celta Vigo), Pablo Fornals (West Ham) og Carlos Soler (Valencia) har alle blitt bedt om å holde seg i gang.

Onsdag har man gått enda et steg lenger, og har nå hentet inn 11 nye mann. Det er da spillere fra U21-landslaget som nylig spilte EM som nå har fått beskjed om at de skal slutte seg til gruppen med reserver.

De 11 spillerne representerte også Spanias a-landslag tirsdag i oppvarmingskampen mot Litauen. Der vant ungguttene hele 4-0, og 10 av 11 i startoppstillingen fikk sin første landskamp for Spania.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer