Fotball-EM:

Slår full alarm i stjernetroppen

Spania har på kort tid opplevd to positive covid-19-tester på to av spillerne. Nå varsler de et potensielt «Nødlandslag».

UTE: Sergio Busquets (nummer to fra venstre) har testet positivt for covid-19. Nå varsles det hele 17 reserver. Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo/File Photo
UTE: Sergio Busquets (nummer to fra venstre) har testet positivt for covid-19. Nå varsles det hele 17 reserver. Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Med under en uke igjen til EM sparkes i gang har både kaptein Sergio Busquets (32) og Leeds-stopper Diego Llorente (27) testet positivt for corona.

Det har gjort at hele den spanske troppen har gått i isolasjon, og at man nå jobber på spreng for å ligge i rute inn til kampen mot Sverige.

Det har gjort at Spania tar null sjanser, og onsdag virker det som Det spanske fotballforbund (RFEF) har slått full alarm.

Jimmy Jump er av de som har blitt kjent for å storme banen på diverse fotballkamper og arrangementer. Men det finnes flere! Vis mer

10 debutanter

Tidligere har de hentet opp seks spillere som potensielle reserver som skal trene i tilfelle noen flere utbrudd skulle finne sted i den originale troppen til Luis Enrique.

Rodrigo Moreno (Leeds), Kepa Arrizabalaga (Chelsea), Raúl Albiol (Villarreal), Brais Méndez (Celta Vigo), Pablo Fornals (West Ham) og Carlos Soler (Valencia) har alle blitt bedt om å holde seg i gang.

Onsdag har man gått enda et steg lenger, og har nå hentet inn 11 nye mann. Det er da spillere fra U21-landslaget som nylig spilte EM som nå har fått beskjed om at de skal slutte seg til gruppen med reserver.

De 11 spillerne representerte også Spanias a-landslag tirsdag i oppvarmingskampen mot Litauen. Der vant ungguttene hele 4-0, og 10 av 11 i startoppstillingen fikk sin første landskamp for Spania.

Av de som nå er kalt opp er det kun Sevilla-talentet Bryan Gil som tidligere har fått a-landskamp. Spillere som Óscar Mingueza fra Barcelona, Brahim Díaz fra AC Milan og Yeremy Pino fra Villarreal er alle nå kalt opp.

- Alarmen gikk i det Busquets sitt resultat kom tilbake. Man har nsket å unngå dette inn i disse boblene, og nå sitter Spania med to positive. Nå finner man ut om det er Busquets som har smitta Llorente, eller om de har blitt smitta av andre utenfor boblen, sier Petter Veland, V Sports Spania-ekspert, til Dagbladet.

- Her er de føre-var etter de to første positive testene. Det tar gjerne noen dager før nye positive tester skulle komme. De anser dette som som smartere før de må ringe spanske stjernespillere må hentes fra parasoll-drinker og strender rundt om i Spania.

Gjør som Norge?

Dermed kan man fort få et scenario der spanjolene rett og slett må spille med et nødlandslag, litt likt det Norge hadde i Nations League-oppgjøret mot Østerrike i november 2020, dersom det kommer flere smittetilfeller.

For Norge sin del handlet det den gangen om reiserestriksjoner, som gjorde at landslaget måtte kalle opp spillere som ikke allerede var på plass i Norge for å spille landskampen.

HUSKER DU?: Norges Nødlandslag imponerte i sin ene kamp. Foto: JOE KLAMAR / AFP
HUSKER DU?: Norges Nødlandslag imponerte i sin ene kamp. Foto: JOE KLAMAR / AFP Vis mer

Det spanske fotballforbundet bekrefter at de 17 reservene ikke vil trene med de 22 resterende spillerne i troppen, som har gått i isolasjon som følge av de positive testene på Busquets og Llorente.

Spanjolene skal, etter planen, mesterskapsåpne mot Sverige hjemme på La Cartuja i Sevilla førstkommende mandag.

Svenskene på sin side har nylig sett Dejan Kulusevski (21) og Mattias Svanberg (22) teste positivt for corona, så det gjenstår å se hvilken forfatning Janne Anderssons lag kommer i.

- Man har sett to tilfeller i Spania og i Sverige, det kommer sikkert enkelte tilfeller andre steder også, det er nok uungåelig. Vi får håpe det blir med disse skrekktilfellene her, sier Veland, som mener at i Spanias tilfelle har man nå valgt å ikke ta noen sjanser inn mot sommerens mesterskap.

- Det hadde sett ufattelig amatørmessig ut dersom de hadde måttet trekke landslaget fra EM fordi de ikke hadde hatt spillere klare, så her har man ikke tatt noen sjanser, sier eksperten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer