Svensk ekspert:

Slår Johaug-alarm

Den svenske langrennseksperten, Mathias Fredriksson, advarer Therese Johaug før duellen med Frida Karlsson.

SVENSK VARSKO: SVT-ekspert Mathias Fredriksson mener Johaug kan få det tøft mot svenskene i VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SVENSK VARSKO: SVT-ekspert Mathias Fredriksson mener Johaug kan få det tøft mot svenskene i VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne helga er det igjen duket for den største duellen på kvinnesiden da Frida Karlsson og Therese Johaug møtes for første gang på over 60 dager.

Da de sist møttes under verdenscupåpningen i Kuusamo slo Johaug sin yngre rival med 50 sekunder på jaktstarten. Siden det har Karlsson vist gryende form før hun måtte bryte Tour de Ski etter en uheldig hotell-skade.

I Falun skal de to stjernene endelig måle krefter igjen en knapp måned før VM i Oberstdorf.

For to år siden slo Karlsson igjennom under VM i Seefeld med to individuelle medaljer og ett stafettgull, og viste for første gang at hun kom til å bli Johaugs sterkeste konkurrent i åra framover.

Advarer

De siste to sesongene har det ikke blitt så mange dueller mellom de to rivalene av forskjellige årsaker, men nå skal begge være i rute til VM.

Og det er i den anledning SVT-ekspert Mathias Fredriksson kommer med en advarsel som bør få alarmklokkene til å ringe i Johaug-leiren.

- Johaug er jo favoritt, men både Frida og Ebba (Andersson red.anm.) kommer til å gi henne en tøff kamp. Jeg tror Therese tar medalje på alle distansene, men det tror jeg Frida og Ebba kan også. Det hadde vært rart om Johaug vinner alle tre gullene igjen. Det skal ikke mye til for at svenskene er der, mener Fredriksson da Dagbladet spør om VM-duellen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer