Slår knallhardt tilbake mot Northug: - Vi er svært overrasket

Skiforbundet svarer.

 UT MOT SKIFORBUNDET:  Petter Northug vil ha samme avtale som i 2013. Foto: Thomas Rasmus Skaug
UT MOT SKIFORBUNDET: Petter Northug vil ha samme avtale som i 2013. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

(Dagbladet): Petter Northug gikk i dag til angrep på Skiforbundet. 29-åringen påstår i en pressemelding at Skiforbundet har gått bort fra sine løfter og endret reglene siden han startet utenfor landslaget i 2013.

«En av dem som ga tydelige svar var daværende sportssjef for langrenn - Åge Skinstad. Han var - også skriftlig - helt klar på at jeg kunne være representasjonsløper - med de rettighetene og pliktene som gjelder i forbindelse med renn og mesterskap. I tiden etter at jeg tok min beslutning våren 2013, har Skiforbundet gått bort fra både sine løfter og endret reglene og tolkningen av dem for å tvinge meg tilbake til landslaget».

Syrlig svar I kveld slår Skiforbundet tilbake mot Northug. I en pressemelding skriver de:

- Med utgangspunkt i alle møter og kommunikasjon som har vært i saken siden 2013, er vi svært overrasket over uriktige påstander fra Petter Northug. Dette skyldes kanskje at han selv ikke har deltatt i et eneste møte siden 30. april 2013, sier generalsekretær Stein Opsal.

Skiforbundet skriver videre at de allerede har gitt Northug sportslige friheter og kommersielle fordeler som ingen andre løpere har, og var positive til å fortsette med det.

I pressemeldingen henviser også Petter Northug til en lovnad fra tidligere langrennssjef Åge Skinstad.

- Det er ingenting i den skriftlige redegjørelsen som ikke kjent for begge parter, og som ikke er fulgt opp senere, sier Skinstad i pressemeldingen. 

Dagbladet har vært i kontakt med Skinstad- som ikke vil kommentere saken ytterligere.