Slår langt nok

Skal du gjøre det bra på PGA Touren må du ha lengde fra tee. Det er alle eksperter enige om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LOS ANGELES (Dagbladet): Da verdens mest prestisjetunge golftour fortsatte med Bob Hope Classic i Palm Springs i går var Henrik Bjørnstad hjemme i Florida og trente. Etter Sony Open på Hawaii plasserte han seg på 51. plass av 144 spillere når det gjelder lengde i fairway.

Han traff 23 av 56 fairwayer - hvilket betyr 41,1 prosent blink og 88. plass på presisjonsstatistikken - og slo ballen 268 meter i snitt fra tee.

Og det er lengden som gjelder i følge ekspertene.

Tiger Woods var nest lengst med 288 meter i snitt i 2005. Den lengste driven han dæljet ned fairway var på 365 meter. Men presisjonen hans var ikke bedre enn 54,6 prosent. Hvilket betyr at han i fjor hadde hele 187 mann foran seg på den statistikken.

Likevel hadde Tiger 13 topp-10 plasseringer på 21 turneringer. Sjøl om han altså bare var 188. mann hva fairwaytreffer angår vant han likevel seks turneringer og tok fire andreplasser.

Og mer trenger ikke de store PGA-analytikerne for å bli overbevist om at lengde er alt det handler om. Henrik Bjørnstad - som er relativt lang fra tee - trenger litt mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer