Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Slår meg ikke som typen som stiller seg nede i byen og venter på oppmerksomhet

Samuelsen om stortalentet.

SEINT, MEN GODT: Jone Samuelsen ble opprinnelig vraket til landslagstroppen til kampene mot Malta og Italia, men ble kalt inn som erstatter da Pål André Helland ble nødt til å melde forfall. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SEINT, MEN GODT: Jone Samuelsen ble opprinnelig vraket til landslagstroppen til kampene mot Malta og Italia, men ble kalt inn som erstatter da Pål André Helland ble nødt til å melde forfall. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Det er under et døgn til Norge møter Malta på Ullevaal, og det norske laget er nærmest skadefritt før nøkkeloppgjøret i EM-kvaliken.

Pål André Helland ble nødt til å kaste inn håndkleet på grunn av en skade i låret, og mannen som ble hentet inn som erstatter er Jone Samuelsen (31).

Odd-spilleren var god - spesielt før pause - i 1-0-seieren borte mot Bulgaria tidligere i høst, men ble altså opprinnelig vraket til troppen som nå skal møte Malta og Italia.

Det lever han ganske greit med.

- Jeg har ganske stor forståelse for det. Det er mange som er i form og det er mange gode spillere jeg konkurrerer med. Men jeg har selvfølgelig lyst til å spille hver gang, så jeg var skuffa. Nå fikk jeg i hvert fall muligheten til å komme inn igjen, så det er jeg fornøyd med, sier midtbanemannen til Dagbladet.

Forventer ikke å starte Ingen forventer at Samuelsen skal starte mot Malta i morgen kveld. Det gjør han ikke selv heller.

- Det er vanskelig å si. Det spørs litt på kampbildet. Jeg tror Per-Mathias føler seg trygg på meg, jeg jo har vært med lenge nå. Jeg kan komme inn og hjelpe til, men jeg er usikker på om jeg starter, sier han.

Samuelsen har vært god for medaljejagende Odd de siste månedene. Det har også en ung mann som har fått mer oppmerksomhet enn veteranen:

VEKKER OPPSIKT: Odds Rafik Zekhninis gjennombrudd denne sesongen får oppmerksomhet i den engelske storavisen Guardian. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
VEKKER OPPSIKT: Odds Rafik Zekhninis gjennombrudd denne sesongen får oppmerksomhet i den engelske storavisen Guardian. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer

Stortalentet Rafik Zekhnini (17).

Zekhnini har tidvis vært helt strålende, blant annet mot Borussia Dortmund, noe som gjorde at flere storklubber umiddelbart fattet interesse.

Tøff Fagermo Odd-trener Dag-Eilev Fagermo svarte med å sette 17-åringen på benken i tippeligaoppgjøret mot Sarpsborg. Etterpå forklarte ringreven vrakingen med at Zekhnini hadde fått primadonna-takter.

- Han har blitt mer opptatt av å være TV-stjerne - enn fotballspiller. Og da blir du ikke fotballspiller, sa Fagermo etter kampen.

Etter at Zekhnini ble plukket ut på The Guardians liste over de største talentene i verden i 1998, sa Fagermo til Dagbladet at unggutten hadde lært av kritikken.

- Han har vært tøff, flink og fokusert etterpå, skrøt Odd-sjefen.

- Ydmyk og snill Jone Samuelsen har ikke noe inntrykk av at Zekhnini er typen som tar av.

- Jeg sitter ikke med det inntrykket. I garderoben er han en ydmyk, snill og rolig gutt. Hva han gjør på fritiden vet ikke jeg, men han slår meg ikke som typen som stiller seg nede i byen og venter på oppmerksomhet. Han jobber hardt og står på sånn jeg ser det.

- Man skal være litt forsiktig med den oppmerksomheten han har fått, og det er kanskje viktig å være litt i forkant her. Dag-Eilev har vært gjennom dette før med andre gode spillere, og jeg regner med at han har kontroll der, sier Samuelsen.

- Du tenker at utspillet fra Fagermo var taktisk?

- Han har vært borti dette før. Dette er ikke noe nytt for ham, og da tenker han nok at det er bra å ta dette så tidlig som mulig.

- Hvor bra er Zekhnini i dine øyne?

- Han er et ekstremt talent. Det er lenge siden jeg har sett noe sånt. Farta og rykket hans er bedre enn noen andre i Odd kan vise til - og sikkert langt forbi det også. Nå handler det om stabilitet for Rafik. Han kommer nok til å bli en kjempegod fotballspiller, sier Samuelsen.

• Norge-Malta spilles lørdag klokka 18.00, og sendes på Max.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!