Slår ring rundt By Rise

Ola By Rise må tåle flengende kritikk etter nok en RBK-flause, men Vidar Riseth og spillerne slår ring rundt sin nye trener.

SOGNDAL (Dagbladet): - Dette er ikke Olas feil. Det er bare vi spillere som kan gjøre noe med elendigheten, sier Vidar Riseth.

Mange fotballeksperter gir Ola By Rise mye av skylda for Rosenborgs nedtur denne våren. I går kveld fikk kritikerne mer vann på mølla. Landets suverene mesterlag ga fra seg en sikker ledelse mot bunnlaget og kunne lett tapt mot et mye bedre Sogndal.

- Det som skjedde etter pause var rett og slett en gedigen skuffelse, raste Ola By Rise.

RBK-treneren går så langt som å påstå at det han så etter sidebytte i går, er noe av det verste han noen gang har sett av et RBK-mannskap.

- Fraløpt og overkjørt

- Sogndal overspilte oss fullstendig. Og det skal ikke skje når vi leder 2- 0. Vi ble fraløpt av sogndøler med ballen i beina. Vi ble stående og se på. De fikk rett og slett kjøre over oss uten at vi helt forsto hva som skjedde.

- Dette var ille. Veldig ille, raste By Rise.

Men han karakteriserer de første 45 som godkjent.

- Da spilte vi bra fotball. Hvorfor vi kollapset som vi gjorde, aner jeg ikke. Men det var forferdelig å se på. Forferdelig å se at spillere med sånn rutine kunne gjøre de enkleste feil og la seg overspille som dette.

RBK-treneren legger ikke skjul på at den elendige innsatsen må få konsekvenser for laget.

- Vår egen skyld

Tomålsscorer Vidar Riseth nekter å gi Ola By skylden for nedturen denne våren.

- Han kan ikke gjøre noe når alle svikter på en gang. Vi kan ikke skifte ut 11 mann.

Etter pause sluttet vi kollektivt å spille fotball. Vi ble stående og se på. Flere ganger fikk de gå med ballen uten av vi gjorde noe som helst for å stoppe dem. Jeg aner ikke hvorfor og hvordan det skjer, sukker RBKs tomålsscorer.

- Men det blir helt feil å gi Ola skylda for at vi ikke gjør det vi er enige om å gjøre i garderoben. Det er det vi med drakt som må ta ansvar for. Ola har ingenting med dette å gjøre.

Rosenborgs rutinerte spillere er samstemte i sin ring av trenerbeskyttelse.

Men spillere og treneren på seriemesteren de 12 siste åra er helt enige i at RBK nå ikke framstår som et topplag.

- Vi er veldig langt unna den karakteristikken. Slik vi spilte etter pause kan vi ikke være bekjent av, mener By Rise.

IKKE TRENERENS SKYLD: Rosenborg ledet komfortabelt ved pause, men var elendige etter hvilen. Tomålsscorer Vidar Riseth (t.v.) nekter for at trener Ola By Rise har noe av skylda for den kollektive svikten. - Han kan ikke gjøre noe når alle svikter på en gang, sier Riseth.
FÅR STØTTE: Rosenborgs trener, Ola By Rise.