Slår ring rundt Haaland

- Det er ikke noe Erling skal stilles til veggs for.

Tyske BILD meldte at Erling Braut Haaland ga bort 33 Rolex-klokker da han dro fra Dortmund. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Landslagssjef Ståle Solbakken møtte kl. 12.30 pressen for uttak av landslagstroppen til Nations League-kampene mot Serbia borte 2. juni, Sverige borte 5. juni og hjemmekampene mot Slovenia 9. juni og Sverige 12. juni.

Manchester Citys nysignering Erling Braut Haaland var som ventet med i troppen. Solbakken varslet på pressekonferansen, på spørsmål fra TV 2, at landslaget vil foreta sikkerhetsmessige hensyn på reisene i henhold til anbefalinger de har fått.

Men bortsett fra det behandles en av verdens heteste fotballspillere som de øvrige i gruppa. Til Dagbladet sier Ståle Solbakken at inntrykket som speiles av Braut Haaland i media ikke nødvendigvis samsvarer med virkeligheten.

- Erling fungerer innad i laget som en hvilken som helst annen spiller, men selvfølgelig også i kraft av den personligheten han har. Den tror jeg mange trives veldig bra med. Jeg har ikke tenkt så mye over hvordan han framstår i media, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

FORSVARER HAALAND: Ståle Solbakken. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB
FORSVARER HAALAND: Ståle Solbakken. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Vis mer

- Han kan framstå litt stille og svarer litt kort...

- Det kan ha å gjøre med at han er litt smart, og at han ikke vil at det skal bli noen føljetonger av det han sier, svarer landslagssjefen.

Flere har stilt spørsmål ved om Braut Haaland vil passe inn i Manchester City-systemet, hvor Pep Guardiola har operert med en «falsk nier» i spissrollen. Haaland tilbyr andre kvaliteter og fordrer en annen måte å løse spissrollen på.

Men den skepsisen deler ikke den norske landslagssjefen:

- Jeg tror både at klubb og spiller har gjort det nødvendige forarbeidet, så det skal nok gå bra, sier han.

MØTTE FANSEN: Erling Braut Haaland møtte fredag fansen i forkant av sin siste kamp for klubben. Foto: Kjetil Kjær Andersland / Dagbladet Vis mer

Forsvarer Haaland

Solbakken sier videre at han ikke tror Braut Haaland blir påvirket av pengegaloppen og de svimlende summene og lønningene som nevnes i forbindelse med rogalendingens ferske avtale med Manchester City, den nybakte seriemesteren i Premier League.

- Det er flere spillere i verden som tjener godt. Man kan ha mye meninger om den pengegaloppen og at den har gått langt, kanskje for langt, men det er ikke noe Erling skal lastes for eller stilles til veggs for. Han er en av de største i verdens største idrett. Da følger slike ting med. Det har det gjort i mange, mange, mange år før Erling, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

- Hva gjør det med dynamikken i landslagsgruppa at Erling får så mye omtale?

- Null.

- Ikke noe misunnelse?

- Nei.

Mangler

Solbakken opplyser videre til Dagbladet at Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard teorien kan spille de fire Nations League-kampene som står for tur, men at de må se an belastningen fortløpende.

Kristoffer Ajer er det største navnet som ikke er en del av troppen, grunnet en skade han pådro seg i Premier League-avslutningen. Inn kommer Bodø/Glimts Brede Moe.

- Han har fått internasjonal erfaring med Bodø/Glimt og gjort det bra der. Han har rutine og ro. Han har også slitt litt med skader i det siste, men jeg snakket med ham i gå. Han er klar, sier Solbakken.

Her er de utvalgte til disse kampene:

Keepere: André Hansen (Rosenborg), Sten Grytebust (Aalesund), Ørjan Håskjold Nyland (Reading).

Forsvar: Fredrik André Bjørkan (Hertha Berlin), Marius Lode (Schalke), Birger Meling (Rennes), Andreas Hanche-Olsen (Gent), Marcus Holmgren Pedersen (Feyenoord), Julian Ryerson (Union Berlin), Stefan Strandberg (Salernitana), Leo Skiri Østigård (Genoa).

Midtbane: Fredrik Aursnes (Feyenoord), Sander Berge (Sheffield United), Mats Møller Dæhli (Nürnberg), Patrick Berg (Lens), Jens Petter Hauge (Eintracht Frankfurt), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Mathias Normann (Norwich), Morten Thorsby (Sampdoria), Kristian Thorstvedt (Genk), Martin Ødegaard (Arsenal).

Angrep: Veton Berisha (Viking), Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), Joshua King (Watford), Alexander Sørloth (Real Sociedad).

Solbakken opplyste at både Vikings Zlatko Tripic og Moldes Ola Brynhildsen var aktuelle før de pådro seg skader. Salernitanas Emil Bohinen var også en kandidat til å bli tatt ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer