Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slår ring rundt pregede VIF-spillere: - De gjør det de kan

Har ikke vært dårligere på 20 år.

NYTT TAP: VIF-trener Kjetil Rekdal må avfinne seg med at laget står uten poeng etter tre kamper. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
NYTT TAP: VIF-trener Kjetil Rekdal må avfinne seg med at laget står uten poeng etter tre kamper. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• VIF - RBK 0-2

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Sist gang Vålerenga serieåpnet med tre strake tap, var i 1996. Da vant ikke hovedstadslaget en kamp før i runde nummer seks. Sluttresultatet ble nedrykk fra eliteserien.

Etter en ny nedtur mot Rosenborg hjemme på Ullevaal stadion slår trener Kjetil Rekdal ring rundt egne spillere. Samtidig innrømmer han at de er preget av situasjonen.

- Ja, men jeg har ingenting å utsette på dem. De gjør det de kan, forteller Rekdal.

Null mål I tillegg til poengtørken lar også sesongens første nettkjenning vente på seg. Etter 270 spilte minutter er det ingen Vålerenga-spillere som har klart å score.

I fjor sommer ble Mohammed «Moa» Abdellaoue hentet hjem fra Bundesliga-klubben Stuttgart for å bli lagets nye spydspiss. Den skadeforfulgte angriperen skulle i løpet av høsten gjøre seg rustet til å være VIFs fremste målscorer denne sesongen, men det har vist seg å være mer ønsketenkning enn en realitet så langt.

Mot Rosenborg startet Moa på benken for tredje gang denne sesongen, selv om laget tørster etter mål.

- Han har vært skadet i to år, så det er naturlig. Han trenger tid, og må spiller kamper. Han har mer inne, forklarer Rekdal overfor Dagbladet.

- Klandrer ikke spillerne Etter kampen mot Sogndal for to uker siden var Rekdal frustret over egne spilleres prestasjoner. Etter oppgjøret mot RBK står VIF-treneren sammen med sitt hardt prøvede mannskap. 

I stedet for å bruke pisken oppfordrer Rekdal samtlige om å dra i samme retning.

- Vi har ikke scoret mål. Vi har ikke tatt ledelsen. Vi har ikke vært farlige nok. Vi nærmer oss nok 30-40 dødballer hvor vi ikke har vært presise nok. Vi trenger en scoring. Men det er ingenting å klandre spillerne for. Innsatsen og gløden er der. Jeg kan ikke be om mer.

- «Rykker ned» synger Rosenborg-fansen. Blir det så ille?

- Nei, det gjør det ikke, men det er surt å stå her med null poeng. 

- Tøff treningsuke Vålerenga-stopper Kjetil Wæhler spilte en god kamp mot Rosenborg, men det hjalp lite så lenge verken han eller noen av lagkameratene evnet å score mål. 

40-åringen forteller at resultatene begynner å slite på spillergruppa, men han er klar på at det bare er en ting de kan gjøre for å snu den negative trenden og det er å jobbe seg ut av den.

- Vi vet jo hvor skoen trykker: Vi sliter med å skape sjanser og å score mål. Innsatsen er der, i alle fall. Vi har vilje og tæl. Så er det det foran motstandermålet ... Vi må være på rett plass til rett tid. Vi skaper ikke så mye, erkjenner Wæhler overfor Dagbladet.

- Hvordan er stemningen i troppen?

- Stemningen i troppen er grei nok, men det blir en tøff treningsuke nå. Stabæk blir en tøff kamp, det også.

- Hvordan vil dere jobbe videre?

- Vi må fortsette å gjøre det vi gjør. Vi må jobbe hardt og ha troen. Det er tidlig ennå, selv om vi ikke kan stå og si det etter hver match. Det skal snu en gang, men det er litt tøft akkurat nå etter tre kamper og tre tap, forteller Wæhler.

Ingebrigtsen tror på VIF RBK-trener Kåre Ingebrigtsen mener Vålerenga har vært uheldige som står med null poeng i Tippeligaen så langt. Han håper også at Oslo-laget løser problemene sine og tar steget bort fra jumboplassen.

- De har fått en vanskelig start. Spillemessig var det jevnt mellom oss. Mot Viking var de uheldige som ikke fikk med seg noe. Jeg synes Vålerenga er viktig å ha i Tippeligaen, eller i toppen. Jeg syns de har noe bra på gang. Det er viktig at de kjører på. De må bare jobbe knallhardt. Det handler om å få noen marginer med seg, så må de bygge videre på det. Jeg tror ikke de skal finne opp noe nytt krutt, men det der kan Kjetil, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Og det er Rekdal enig i.

- Vi har spilt to akseptable kamper, mot Viking og Rosenborg. Med litt marginer tar vi poeng i begge. Mot Sogndal var vi veldig svake. Så er det klart at vi må bli litt bedre til neste helg mot Stabæk hvis vi skal ta poeng der ute. Vi må få i gang spillere, som Moa. Vi må jobbe med det vi har og ha fokus på det vi holder på med, for det kommer til å bli bra, sier Vålerenga-sjefen.

Les også: RBK-leiren avslører: - Han har vært helt sinnssyk

FEIRET: RBK-spillerne jublet etter scoringer av Yann-Erik de Lanlay og Mike Jensen helt på tampen av kampen mot VIF.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FEIRET: RBK-spillerne jublet etter scoringer av Yann-Erik de Lanlay og Mike Jensen helt på tampen av kampen mot VIF. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart