Slår seg fram i København

Tennisspilleren Helge Koll Frafjord har klart å kvalifisere seg til Copenhagen Open. Dermed får han møte de største profilene i internasjonal tennis.

Helge Koll Frafjord har aldri gitt opp målet sitt om å bli blant verdens beste tennisspillere, og leve av tennis på fulltid. I fjor avanserte han kraftig på ATP-rankingen, og i dag klarte han å kvalifisere seg til en ATP-turnering i København.

Poeng og penger

I premiepotten ligger det 350.000 dollar, men kanskje enda viktigere er rankingpoengene Stavanger-spilleren kan sikre seg i turneringen. I de store internasjonale turneringene er poengene mye mer verdt enn i turneringer på et lavere nivå, slik som i Challenger- og Future-systemet. Copenhagen Open er regnet som en av de virkelig store innendørsturneringene i Europa. Stjerner som Tim Henman, Jonas Bjørkman og Andreas Vinciguerra deltar i turneringen. Sistnevnte slo Christian Ruud ut av Sydney-OL i første runde.

Tøff match

Helge Koll Frafjord vil ikke komme til dekket bord i første runde i turneringen. Han møter franskmannen Antony Dupuis, en høyrehendt spiller som liker seg best på harde baner, gjerne innendørs. Det er akkurat slik banene er i Copenhagen Open. Dupuis spilte seg inn blant verdens 100 beste i 1999, og i fjor forsvarte han denne gode innsatsen ved å ende 2000 som verdens 57. beste spiller. Han er jevnt god, skyter hardt og har en sterk serve og forehand.

Kan overraske

Helge Koll Frafjords fordel er at han er ukjent for de etablerte spillerne. De kjenner ikke hans spillestil så godt, en stil som kan minne om Ruud sin. Koll Frafjord er også svært kamplysten, og han vet at han allerede er sikret minst ett viktig ATP-poeng, pluss 3250 dollar i prispenger. Ulempen til nordmannen er at han allerede har gjennomført tre kvalifiseringskamper siden fredag, og det kan tære på kreftene hans i morgendagens ATP-kamp.

Skulle Helge Koll Frafjord klare å gå videre til tredje runde, møter han mest sannsynlig Tim Henman, britenes beste spiller, og en av de aller høyest rankede spillerne i verden.

JUBLER:</B> Helge Koll Frafjord jubler her sammen med Ruud fra Davis Cup i fjor sommer i Oslo. Her hadde de akkurat slått Israel.